ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Vilarrubla preveu consolidar entre 60 i 70 places de docents eventuals aquesta legislatura

www.andorradifusio.ad

La ministra d'Educació i Ensenyament Superior creu que es poden consolidar entre 60 i 70 places de docents eventuals aquesta legislatura. Així ho ha explicat durant la compareixença davant la comissió d'Educació, Recerca, Cultura, Joventut i Esports, on ha donat les dades d'inici de curs escolar i de les actuacions que hi ha previstes.

Des del 2016 el Govern ha treballat per reduir el nombre de places eventuals de docents i deixar un marge idoni. Actualment representen un 20% i la voluntat del ministeri d'Educació i Ensenyament Superior és acabar la legislatura al 15%, de manera que es podrien consolidar una seixantena de places. Cal tenir en compte, però, que en algunes especialitats aquest percentatge no serà del tot real, ja que el nombre de professors és molt reduït. "Estem parlant de 60 o 70 places, que al llarg d'aquesta legislatura es poden treure perfectament, perquè la legislatura passada se'n van treure 70", insisteix la ministra Ester Vilarrubla.

Durant la compareixença, Vilarrubla ha anunciat que espera poder aprovar aviat els dos reglaments que falten de la llei del cos d'Educació, un cop s'hagi reunit amb el SEP. La ministra també ha explicat que s'estan fent esforços perquè l'anglès pugui ser llengua vehicular a l'Escola Andorrana tan aviat com sigui possible. El curs passat es van destinar uns 21.000 euros en formació per als docents. Pel que fa al nombre d'alumnes, es manté estable, amb poc més de 10.900, un 0,7% menys que el curs passat. Els tres sistemes educatius minven al voltant d'un 1%. El batxillerat internacional s'ha iniciat aquest curs amb 8 alumnes.

Informa: Laura Massegú
Imatge: Jordi Seabra

Comparteix:

3.94.202.172