ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Aïllats vint joves que feien una estada a Canillo per sospita de la Covid-19 mentre se sumen 11 positius més al rebrot

www.andorradifusio.ad

Segons ha avançat aquest dimecres RTVA i ha confirmat posteriorment el ministre de Salut, vint esportistes que feien una estada al Palau de Gel de Canillo es troben en aïllament per sospita de coronavirus. Se'ls està sotmetent a un estudi ja que una persona del grup ha tingut contacte amb un positiu de la Covid-19. Joan Martínez Benazet, que ha actualitzat les dades sanitàries, ha informat d'onze positius més des de dilluns. Els nous contagiats són menors de 45 anys.

Els joves i la mobilitat internacional són els dos aspectes que mantenen alerta el sistema sanitari per evitar que hi hagi un contagi massiu de la Covid-19.

Es comptabilitzen 11 positius més, 10 dels quals són contactes de positius i ja estaven controlats. Tot plegat fa un total de 63 casos declarats des del rebrot: 60 a domicili, dos a l'hospital molt lleus i un ja donat d'alta.

Així doncs la Covid-19 ha contagiat 918 persones, 804 de les quals ja s'han recuperat. Segons Martínez Benazet, "pot semblar que tenim molts casos, però estem diagnosticant molt, més que ningú. Les TMA (300 al dia) tenen més sensibilitat que les PCR i la pressió sobre el sistema és mínima". Destaca també la capacitat de rastreig i insisteix que "Andorra és un país molt segur".

Cal seguir de prop l'evolució del contagi a Canillo on s'estudia una vintena d'esportistes, ja que un membre del grup de patinadors que fan una estada al Palau de Gel, ha tingut contacte amb un positiu. Les persones en aïllament provinents del focus a Canillo tenen entre 16 i 20 anys. El ministre de Salut ha explicat que se segueix "el criteri de prudència". "El rastreig va molt ràpid. Si donen negatiu, estaran aïllades una setmana més fins al segon test".

Crida a la responsabilitat dels joves

El titular de Salut s'ha mostrat preocupat amb el sector jove de la població ja que els nous contagis s'han produït, la majoria, en l'àmbit de festes i botellons. El ministre els convida a ser corresponsables perquè "d'ells depenen persones que poden emmalaltir i tenir conseqüències greus, i també la reputació d'Andorra per mantenir societat i economia", ha declarat alertant que "no són els visitants qui ens infecten, sinó gent del país que marxa i torna amb la infecció".

El nombre de proves TMA augmentarà probablement a final d'agost per poder controlar la població que torni de vacances, tenint en compte també l'inici del curs escolar al setembre.

Roda de premsa completa del Govern d'aquest dimecres 29 de juliol:

Informa: Sílvia Mestre-Anna Pifarré-Rosa Alberch-Yasmina Canedo
Imatge: Sergi Linares

 

Comparteix:

184.72.102.217