ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Més d'una vintena de nens han hagut de ser acollits els sis primers mesos de l'any

www.andorradifusio.ad

Els primers sis mesos del 2019 han hagut de ser acollits més d'una vintena de nens en família aliena o per algun familiar. Així ho ha informat el ministeri d'Afers Socials. També s'ha fet públic que enguany hi ha hagut quatre adopcions.

Enguany quatre infants han estat acollits per família aliena i 22 ho han estat per algun familiar. En aquest darrer cas es tracta majoritàriament de padrins que tenen els fills a càrrec, mitjançant un procediment d'acolliment en família extensa.

D'aquests 22 infants, 7 han estat tutelats per l'estat, tenint la guàrdia i custòdia la direcció d'Afers Socials i Joventut. Fa un any n'hi havia 24 en situació de risc, que van haver de ser retirats del nucli familiar i derivats a famílies d'acollida.

Aquesta alternativa acostuma a ser la preferida pels progenitors, que han de separar-se dels fills, en lloc que siguin internats a la Gavernera.

Quatre adopcions

Per altra banda, aquest 2019 hi ha hagut quatre adopcions, tres d'internacionals i l'altra està relacionada amb una demanda d'adopció nacional del fill del cònjuge.

L'origen de les adopcions internacionals ha estat Colòmbia i la República Dominicana. Els darrers anys ha disminuït la xifra d'adopcions a l'estranger si es compara a la de fa fa una dècada.

Informa: Pere Moliné
Locució: Sergi Cano

Comparteix:

35.172.195.82