Els virus respiratoris es disparen

www.andorradifusio.ad

La darrera setmana Salut ha registrat un augment notable dels virus respiratoris. De fet, la incidència de la grip ha estat molt superior a la normal. Un augment que també estan notant els metges, tot i que de moment la gravetat dels casos no preocupa. 

Qui no coneix algú que aquests dies estigui malalt. Sigui per la Covid, la grip o bé un refredat. Els virus respiratoris estan a l'ordre del dia i així ho destaquen les dades. 

La incidència que han tingut a Andorra entre el 25 i el 31 de desembre és de 521 casos per 100.000 habitants, el doble que fa una setmana. Són 150 casos de grip per cada cent mil habitants, quan el llindar epidèmic se situa en 18. 

Si ens fixem en les proves que hi ha hagut la setmana de Nadal, gairebé dues de cada 10 han estat positives. Una incidència que també han notat a les consultes de metges, que afirmen que hi ha hagut un augment impotant dels casos que els arriben. Ara bé, de moment no observen un augment en la gravetat del quadre mèdic d'aquests pacients. 

Informa: Ariadna Guiu Vila
Imatges: Andreij Cristancho
Grafisme: Marta Pons

Comparteix:

Els propietaris de terres d'Ordino se senten perjudicats pel pla d'urbanisme La Creu Roja preveu un 2024 on la botiga solidària serà necessària