ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Els vis a vis del centre penitenciari es reactivaran a principis de juliol amb l'avenç de la vacunació

www.andorradifusio.ad

Es reactivaran els vis a vis del centre penitenciari al juliol, gràcies que aquest divendres ja es vacunaran els darrers vint presos que no havien rebut el vaccí. 

Aquest divendres  se subministrarà la primera dosi a una vintena d'interns, que se sumarien a la resta que ja estan immunitzats. Segons  ha manifestat el ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, "una gran part ja estaran immunitzats", però per les visites s'haurà d'esperar tres setmanes per complir amb els protocols.

Actualment, les visites es fan amb un vidre de protecció. Hi ha un total de 53 presos al centre. D'aquests una quinzena han decidit no vacunar-se. Els protocols sanitaris en aquest sentit limitaran a un els vis a vis setmanals i requeriran que els visitants presentin una prova d'antígens amb un màxim de tres hores d'antiguitat.

Així s'ha constatat durant el nomenament de set nous agents del centre penitenciari. Actualment, n'hi ha quatre més en procés de formació. El personal del centre suma 62 agents. Segons el titular d'Interior, "la plantilla és correcta, però ens els pròxims dos anys s'hauran de suplir algunes jubilacions".  En concret, se'n preveuen 12 que s'aniran cobrint progressivament.

Pel que fa a les demandes del Consell Superior de la Justícia a l'executiu per ampliar els recursos humans i materials, Rossell ha recordat que és una qüestió que forma part del pla de xoc per resoldre el col·lapse del sistema judicial, però ha apuntat que s'haurà d'analitzar detalladament si l'ampliació és necessària.

Informa: Judith Sáez 
Imatges: Kevin Ribeiro-Arxiu RTVA

Comparteix: