ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Visita de la nova delegació de la UE per a l'acord d'associació per copsar la realitat del país

www.andorradifusio.ad

La cúpula de la nova delegació de la Unió Europea es troba de visita al Principat. És la primera després que els nous als càrrecs s'hi incorporessin. L'objectiu és conèixer la realitat d'Andorra a través de reunions amb representants polítics, econòmics i socials.

La nova delegació negociadora de la Unió Europea visita oficialment el Principat per primera vegada amb el nou ambaixador Didier Lenoir i la nova negociadora adjunta Clara Ganslandt al capdavant. És una primera presa de contacte per descobrir les realitats del país.

Des de la Secretaria d'Estat d'Afers Europeus es mostren satisfets i diuen que no s'han tractat temes de la negociació de l'acord d'associació. El secretari d'Estat d'Afers Europeus, Landry Riba, assegura que "sempre hem estat molt prudents per les dues bandes i, per tant, aquí són intercanvis tècnics o d'opinions, però mai en un esperit de negociació".

Lenoir s'ha reunit, entre d'altres, amb representants del sector econòmic, de l'educació, del sanitari, dels sindicats i d'afers socials. També amb la ministra d'Afers Exteriors i altres membres del Govern i del Consell General. Lenoir assegura que en el viatge des de Tolosa han percebut bé la dificultat del transport i que la visita serà "evidentment útil per la cerca de l'acord d'associació".

Aquests canvis a la cúpula de la comissió negociadora no afecten la feina feta fins aquest dijous, ja que l'equip tècnic es manté. El nou ambaixador de la Unió Europea presentarà aquest divendres les cartes credencials davant el copríncep episcopal, Joan-Enric Vives. També es reunirà amb el cap de Govern i el ministre de Presidència.

Informa: Laura Massegú
Imatge: Kevin Ribeiro-Desirée Sala

Comparteix:

3.214.184.223