ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Els visitants espanyols tornen als eixos comercials

www.andorradifusio.ad

Els comerciants celebren l'arribada de turistes espanyols davant una Setmana Santa que ja es donava per perduda. Diuen que és una ajuda important, tot i que no es pot comparar amb la situació d'abans de la Covid.

Aquest és el primer cap de setmana de la represa de la mobilitat entre Espanya i Andorra. Una situació ben celebrada per part dels comerciants que veuen en l'arribada de turistes del país veí una empenta més en una Setmana Santa que ja donaven pràcticament per perduda.

Des que el Govern espanyol va confirmar dijous que no hi hauria restriccions de mobilitat entre els dos països, els comerços han notat un increment de les compres respecte de fa unes setmanes. Un increment que majoritàriament s'ha traslladat en una major caixa al final del dia.  "Ens dona aire després de sis mesos sense pràcticament ningú, a part d'alguns francesos i els ciutadans de l'Alt Urgell", diu una botiguera.  Altres comerciants constaten que "es nota el moviment" però "no estan gastant res".

A l'altre cantó de la corda, els turistes. La majoria, catalans que han aprofitat la proximitat amb Andorra i l'assimilació total per sortir del confinament perimetral i venir a fer compres. Destaquen que estan cansats de les restriccions i que poder sortir de Catalunya és un respir i un incentiu per visitar, ni que sigui per un dia, el país.

Des de primera hora del matí, els principals eixos comercials s'han llevat amb un cert formigueig de persones, que s'ha anat incrementant, sobretot, a mesura que ha arribat el migdia. Tot plegat, una imatge de turistes que des del sector comercial es celebra ja que no es veia des de fa molt temps.

Informa: Òscar Serrano / Imatges: Nil Forcada

Comparteix:

3.210.184.142