ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Dos vols setmanals a Madrid a partir del desembre des de l'aeroport Andorra-La Seu amb una aportació màxima del Govern de 650.000 euros

www.andorradifusio.ad

El Govern farà una aportació màxima de 650.000 euros a l'empresa adjudicatària de la línia entre l'aeroport d'Andorra-la Seu d'Urgell i Madrid que es pretén que es pugui posar en marxa aquest mes de desembre.  El bitllet d'anada i tornada costarà entre 150 i 180 euros. El Govern ha licitat el concurs per adjudicar el servei i són cinc les aerolínies més ben posicionades.

El concurs s'impulsa per la via d'urgència, ja que l'adjudicació es vol tancar al més aviat possible per garantir que els vols s'iniciaran al desembre.

Per començar dos setmanals, divendres i diumenge, amb un preu per bitllet d'anada i tornada que oscil·larà entre 150 i 180 euros.

Així el termini per presentar ofertes acaba el 30 de setembre i de moment són cinc les aerolínies que més s'adeqüen als requisits que estableix el Govern: Iberia-Air Nostrum, Air Corsica, Chalair, Amelia i Uep Fly.

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ha explicat que s'ha fixat un import màxim "de tal manera que els operadors sabran quina serà l'aportació que rebran si l'ocupació és la pitjor que pot tenir aquesta posada en marxa".

Les empreses podran proposar altres rutes, tot i que el Govern ja ha avançat que a banda de Madrid, les dues destinacions prioritàries són París i Lisboa.

El contracte serà anual i revisable i l'estat andorrà aportarà com a molt 650.000 euros, en funció de diverses variants, com ara el nombre de passatgers. L'aeroport disposarà aviat de l'habilitació per poder acollir vols nocturns, segons han avançat de d'Aeroports de Catalunya.

Informa: Joan A. Sarmiento

Roda de premsa completa d'actualització sanitària i posterior al consell de ministres:

 

Informa: Agència ANA - Redacció

Comparteix: