ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Una vuitantena de monitors d'esquí del país sense feina es concentren reclamant ajudes

www.andorradifusio.ad

Una vuitantena de monitors d'esquí del país denuncien la situació de desempara que viuen. Molts, amb fills a càrrec, s'han quedat sense cobertura sanitària, les ajudes costen d'arribar i no veuen la possibilitat de poder treballar ja que s'ha prioritzat la contractació de temporers. A més, diuen que Vallnord Pal-Arinsal no els ha informat de res. És per això que aquest dijous s'han reunit amb les cònsols de la Massana, que s'han compromès a ajudar-los.

Al setembre diuen que els van assegurar que treballarien i s'han trobat que a diferència d'altres sectors de la neu a Vallnord Pal-Arinsal diuen que s'ha prioritzat la contractació de temporers.

El portaveu dels afectats, Jordi Freeman, argumenta que no feia falta fer venir els temporers a treballar vista la situació, ja que "els que ens hem quedat fora hem estat els del país".

Les primeres ajudes es van demanar a mitjan desembre just arriben ara per a uns pocs. Freeman apunta que, de moment, "han rebut ajuts quatre o cinc" mentre la resta continuen esperant. Afegeix que, a més, "en lloc de ser una ajuda directa, ens han fet pasar per Afers Socials". Denuncia que "molta gent no rebrà l'ajuda perquè 'hi ha molts peròs'" i molts dels que s'han quedat sense CASS són gent amb fills a càrrec que depenen de la seva cobertura sanitària. Consideren injust que la seva situació repercuteixi en els fillsi, per aquest motiu, aquesta ha estat una de les qüestions que han prioritzat en la trobada amb les cònsols de la Massana, Olga Molné i Eva Sansa. 

De fet les cònsols s'han compromès a ajudar-los per restablir la cobertura sanitària i a accelerar els tràmits perquè rebin les ajudes al més aviat possible.

Pel que fa a l'estació es comprometen a fer de mitjanceres per millorar una comunicació que ara mateix s'ha perdut.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Sergi Linares

Comparteix:

3.235.108.188