ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

La Xarranca presenta Circul'arts, un projecte per apropar l'art a la ciutadania

www.andorradifusio.ad

El grup de creació La Xarranca ha presentat el projecte Circul'art. És una nova iniciativa que pretén apropar l'art i els artistes a la ciutadania per 150 euros l'any.

Pintura, escultura, collage o paper manipulat. Aquestes són algunes de les tècniques que trobem entre les vuit obres que conformen el projecte Circul'art.

Un projecte novedós que el que busca és crear dos circuits independents amb quatre obres cadascun que es repartiran a vuit cases diferents i que aniran circulant cada tres mesos. Tot plegat, per un abonament anual de 150 euros.

La presidenta de La Xarranca, Emanuelle Besnard, ha explicat que la llavor d'aquest projecte va ser la possibilitat que ens ofereixen aplicacions per portar menjar a casa. Això va fer que es plantegés "per què l'art no pot arribar a casa".

Pel que fa als artistes, que han presentat aquest dissabte al matí de manera oficial les seves obres, valoren molt positivament aquest tipus d'iniciativa, que no fa més que apropar l'art a la població més general.

Una de les artistes implicades, Gemma Piera, creu que quan s'hi fa una exposició o una inauguració "costa apropar-s'hi" i ha destacat que "així és a la inversa l'art ve a casa i les persones poden gaudir-ne".

A més ha remarcat que "el fet que te'l puguin canviar cada trimestre és la manera d'anar coneixent diferents persones".

Aquest primer any, l'organització només repartirà vuit abonaments, a l'espera de veure la rebuda que tindrà per part de la població. Si el resultat d'aquesta primera edició és positiu, l'organització es planteja augmentar el ventall d'obres i artistes de cara a l'any que ve.

Informa: Òscar Serrano
Imatges: Albert Refart

Comparteix:

34.232.51.240