ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

La xarxa educativa Xena augmenta la capacitat i millora la connectivitat

www.andorradifusio.ad

La Xarxa Xena, que uneix 35 edificis escolars, millora la capacitat i la velocitat. El canvi principal és l´ampliació de la línia de fibra òptica a l'exterior, que passa d'1 a 10 gigues en el cas dels centres amb més alumnes. La Xarxa permet una major comunicació entre docents i alumnes.

L'altra gran novetat presentada aquest dilluns és l'ampliació de les línies d'accés a la Xarxa Xena, que variarà entre 100 megabits i 1 gigabit en el cas dels centres més grans, com ara els de segona ensenyança del sistema andorrà, el centre de FP d'Aixovall o el Lycée Comte de Foix.

El canvi, segons indica el director d'Andorra Telecom, Jordi Nadal, permetrà als centres disposar del triple de capacitat de la línia, amb l'exepció de sis centres "especialment grans en què hem multiplicat la capacitat per 10 perquè triplicar no era suficient". L'ampliació es fa en previsió de l'increment continu de la demanda de serveis d'internet.

La Xarxa, dotada de filtres de seguretat, s'ha confirmat com un element pedagògic i de gestió ideal. Molt del material utilitzat s'allotjarà al Núvol d'Andorra Telecom. El ministre d'Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, destaca l'augment exponencial de la utilització d'internet per a tots els elements de gestió i corrdinació de docents, que "passen per la immediatesa que ens donen les tecnologies i això fa que la eina sigui cada vegada més transversal".

La millora ha comportat una inversió de 100.000 euros, sufragats entre Andorra Telecom i el Govern. Actualment, 11.000 alumnes la utilitzen i 1.800 docents. Des d'Andorra Telecom s'ha destacat que l'augment en la velocitat d'accés cobreix sobradament la demanda a llarg termini.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatge: Fernando Montero

Comparteix: