ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

La xarxa solidària de confecció de mascaretes començarà a entregar-les al Govern a partir d'aquest dilluns

www.andorradifusio.ad

La xarxa solidària de confecció de mascaretes està tenint una gran acceptació i per tal d'organitzar els voluntaris i els recursos, s'ha decidit frenar, de moment, l'entrada col·laboradors. A partir d'aquest dilluns es començaran a enviar les confeccions al Govern perquè es puguin repartir als col·lectius que més ho necessitin.

Fa un parell de dies es va començar a articular la iniciativa solidària Mascaretes Andorra amb l'objectiu de confeccionar mascaretes per a aquells col·lectius que més les necessitin davant la crisi sanitària del coronavirus.

Segons el coordinador del projecte, el conseller general socialdemòcrata Roger Padreny, el nivell de participació ha superat totes les expectatives i amb uns 110 voluntaris, la intenció és frenar la rebuda de col·laboradors amb la voluntat d'organitzar la xarxa i els recursos.

Padreny destaca que "aquestes mascaretes no són per al personal sanitari, però sí per al conjunt de la població, sobretot per a les persones que estan més exposades".

A partir de dilluns s'enviaran les mascaretes al Govern, des d'on es repartiran. Malgrat que la xarxa freni les adhesions, Padreny subratlla que tothom pot fer mascaretes a casa seva seguint les indicacions publicades a la pàgina web de la iniciativa.

Per al coordinador, el més important és el plàstic protector que es col·loca entremig de les teles.

La modista de Textiland, Mari Carmen Blanco, mostra a les imatges com és la seva feina a l'hora de fabricar-les.

Diversos voluntaris ens han fet arribar imatges de com confeccionen les mascaretes, com ara la Merceria Betes i Fils de Sant Julià.

La seva responsable, Belén Calviño, també explica que han posat material "a disposició de tota la gent que ho necessiti". Ja compten amb la col·laboració d'unes 40 persones que "venen setmanalment a cosir i que estan a casa seva confeccionant mascaretes".

Es recomana rentar les mascaretes a la rentadora entre 60 i 70 graus o bé desinfectar-les amb lleixiu durant mitja hora amb aigua calenta.

Aquesta mesura protectora és molt important, però cal remarcar que la millor manera d'evitar el contagi és el confinament.

Informa: Laura Cugat
Imatges: Desirée Sala
Imatges cedides: Belén Calviño
 

Comparteix: