ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Xavier Espot: "Si cal que entrem en el mercat llogant, comprant i cedint els pisos a persones que no tenen accés a l'habitatge, ho farem"

www.andorradifusio.ad

Després que el Govern aprovés aquest dimecres un projecte de llei d'actuacions urgents que inclou una partida de 19 milions d'euros per comprar i llogar edificis i rellogar-los a preu assequible, el cap de Govern ha reconegut a "La Rèplica" que aquesta és la principal problemàtica del país. Reconeix que "cada cop va a pitjor" i ha assegurat que "si cal que entrem en el mercat llogant, comprant i cedint els pisos a persones que no tenen accés a l'habitatge, ho farem".

Xavier Espot ha explicat que "s'han trobat algunes coses a l'extraradi i molt poques al centre", però creu que "tenim algunes possibilitats damunt la taula".

Reconeix que "a vegades no hem estat prou àgils en la presa de decisions" i lamenta que, després de tres anys, no s'ha pogut posar la primera pedra de l'edifici d'habitatges a preu assequible de la Borda Nova.

D'altra banda, Espot ha reiterat que el Govern "no renuncia a fer un vial a la Massana i a Sant Julià", però "no com estava projectat inicialment". En aquest sentit, ha remarcat que la Massana és un dels punts negres del trànsit i la contaminació al país i per això "hem d'aconseguir una solució i hem de tenir el projecte tirat endavant abans que acabi la candidatura".

Pensa que s'assolirà un bon acord d'associació amb la Unió Europea, però creu que l'únic projecte que pot tancar-lo la pròxima legislatura és el que encapçala l'actual coalició de Govern.

Valora que aquest projecte és "importantíssim", ja que permetrà que el país pugui créixer econòmicament i tenir diners per "fer polítiques socials i mediambientals". "Continuarem picant pedra", ha assegurat, tot afegint que ja s'estan tractant les qüestions més importants.

També s'ha referit a la situació a Liberals i ha confessat que la decisió de Judith Pallarés i dels quatre consellers del grup de deixar el partit "m'ha sobtat i no m'ha agradat perquè no hem donat bona imatge de cara a la ciutadania". Tot i això, "el més important és que hi ha garantit un suport parlamentari".

Finalment, pel que fa a les futures eleccions, destaca que "la decisió es prendrà en funció de la feina parlamentària i executiva", tot i que reconeix que la Covid-19 també pot afectar el calendari, en funció del que passi aquesta tardor.

Quant al seu futur polític, creu que "això no és el més important; el que compta és el projecte".

Entrevista completa al cap de Govern, Xavier Espot, al programa La Rèplica: 

Informa: Neus Toro

 

Comparteix: