ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

La xifra d'aturats creix prop d'un 10% en un any i supera els 400 al gener

www.andorradifusio.ad

La xifra d'aturats ha crescut prop d'un 10% en dotze mesos i el gener eren 427. Per altra banda, al novembre hi havia 39.173 assalariats, una dada que també ha augmentat. La construcció i les activitats immobiliàries és on hi ha hagut un increment més destacable.

El gener hi havia 427 persones registrades al servei d'Ocupació, xifra que suposa un augment d'un 9,5% respecte els 390 de fa un any.

La majoria són de nacionalitat andorrana i tenen 40 anys o més. També s'ha de destacar que el mes passat es van registrar  27 beneficiaris de la prestació per desocupació involuntària, xifra que suposa que, pràcticament, s'han multiplicat per dos sobre els 14 de principi del 2019.

Darrera dada d'assalariats

Estadística també ha informat que al novembre hi havia 39.173 assalariats, amb una variació del 2,7% sobre els 38.125 de dotze mesos enrere.

Els sectors on hi ha hagut una pujada més alta en la xifra de treballadors ha estat la construcció, amb un augment de més del 8% i les activitats immobiliàries, amb un 7,5%.

Els àmbits econòmics on hi ha hagut una davallada més gran han estat l'educació, les llars que ocupen personal domèstic, l'agricultura i ramaderia i el sector financer.

Finalment, s'ha de destacar que al novembre es van pagar prop de 80 milions d'euros en salaris.

Informa: Pere Moliné

 

Comparteix:

3.238.96.184