ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

La xifra més alta de llistes en la història de les comunals

www.andorradifusio.ad

Les vint-i-una candidatures per a les eleccions del 15 de desembre representen la xifra més alta en l'històric de les comunals. Amb la baixa de darrera hora de Josep Miquel Vila només hi haurà dos cònsols que opten a la reelecció, els d'Andorra la Vella i Ordino.

En l'històric de les eleccions comunals de l'època constitucional, les dinou llistes que es van presentar el 2007 són les que més s'acosten a les 21 que hi concorreran aquest desembre.

Vint-i-una candidatures que deixaran un escenari molt diferent de l'actual. Després de l'absència de darrera hora de Josep Miquel Vila a Sant Julià, només hi ha dos cònsols que poden reeditar victòria, Conxita Marsol a Andorra la Vella i Josep Àngel Mortés a Ordino, i cap de tots dos repeteix company com a aspirant a cònsol menor.

També està garantit un duo de cònsols femení. Serà a la Massana, amb Olga Molné i Eva Sansa, integrants de l'única llista presentada i, per tant, electes de forma virtual. Que hi hagi dues dones en el consolat és una circumstància amb alguna comptada i casual excepció.

Canvis al Consell General

Les comunals també canviaran el dibuix del Consell General. Dos dels seus membres, Rosa Gili i Josep Majoral, hi han renunciat per ser candidats i en el seu lloc hi entren Carles Sánchez i Oliver Alís, per integrar-se al grup socialdemòcrata i de Terceravia.

La frenètica jornada de presentació de llistes deixa pas ara al procés per enllestir uns programes que es confrontaran a partir de l'1 de desembre.

Informa: David Domingo

Comparteix:

3.227.240.143