ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Els atractius naturals i culturals, les energies renovables i la gent gran centren els darrers actes a Ordino

www.andorradifusio.ad

Dues de les candidatures que es presenten a Ordino van convocar dimecres reunions de poble a Llorts i Ansalonga. Incentivar el turisme de natura i cultural van ser algunes de les propostes. També s'ha parlat de crear un servei de transport per a la gent gran i d'energies renovables. 

En Comú per Ordino ha presentat el programa als ciutadans de Llorts, en un acte en què van aprofitar per donar a conèixer una iniciativa encaminada a dinamitzar aquest quart. El projecte recuperarà el nom popular amb el qual els habitants es referien a la zona més al nord de la parròquia, "ribera amunt". Tenint com a eix principal el camí ral, es vol destacar els atractius naturals i històrics de les poblacions més allunyades per captar un tipus de turisme sostenible que busqui el contacte amb la natura i s'interessi per la història i el patrimoni cultural.

Josep Àngel Mortés destacava que el projecte s'emmarca plenament en la política turística que han dut a terme des del comú i coincideix plenament amb la candidatura perquè la parròquia sigui declarada reserva de la biosfera.

Per a Terceravia+Idependents apostar per les energies renovables és un dels eixos principals del programa. I caldria començar per substituir els fanals públics actuals per fanals de baix consum, tot i mantenir l'estructura de ferro. Aquesta iniciativa ajudaria a estalviar un 60% de cost energètic, segons el candidat Jordi Àngel Jiménez.

Aposten perquè aquest sigui un primer pas que caldria complementar amb altres iniciatives i destaquen que s'hauria de fer a tots els carrers dels quarts de la parròquia.

Els candidats de X'Ordino visitaven la casa pairal de la parròquia. Enric Dolsa garantia que en cas de guanyar les eleccions crearan un servei de transport gratuït per a les persones grans que ho necessitin per exemple per quan hagin d'anar al metge o els ajudaran a fer gestions.

X'Ordino considera que els padrins també han de tenir veu pel que fa a l'elecció de les destinacions dels viatges que els organitza el comú i va recordar que la casa pairal actual es va fer quan ell era cònsol major. En general, Dolsa creu que els padrins ordinencs gaudeixen d'una bona assistència.

La Cortinada va ser el poble escollit ahir a la nit per la candidatura de MovemOrdino per presentar el programa.

A banda de repassar els punts més importants, la cap de llista Sandra Tudó destacava l'aposta per tirar endavant iniciatives que ajudin a fomentar el turisme sostenible, cultural i de natura a Ansalonga i Llorts. També en aquesta línia confeccionarien un calendari de fires sectorials.

Sandra Tudó va lamentar que quarts com Ansalonga i Llorts quedin al marge de les campanyes per captar turisme sostenible.

Informa Joan Antoni Sarmiento
Imatge Jordi Seabra

Comparteix:

3.219.167.194