ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Els candidats d'Escaldes-Engordany discuteixen sobre l'habitatge, el Clot d'Emprivat i la vall del Madriu en el debat d'ATV

www.andorradifusio.ad

El debat electoral d'Escaldes-Engordany ha girat entorn de l'habitatge, el Bus Comunal i el que serà del Clot d'Emprivat. Totes quatre candidatures han coincidit que l'heliport no es farà a les Tresoles.

Durant la primera part del debat televisiu la llista de Demòcrates+Independents s'ha emportat les crítiques de la resta de candidats pel que fa a les inversions que s'han fet. Ha estat així en resposta a les felicitacions a l'actual comú per part de Miquel Aleix per haver eixugat el dèficit a casa comuna. "S'ha fet la piscina, s'ha fet Vivand, l'avinguda del Fener, aparcaments... El comú d'Escaldes ha invertit", defensava el cap de llista. Però Higini Martínez-Illescas, d'Unió per Escaldes-Engordany, responia que "s'ha deixat de fer l'aparcament de l'Escaler" i "tota la remodelació de Fiter i Rossell, la separativa d'aigües... S'ha deixat de fer també la plaça de la Creu Blanca, que és una impermeabilització...". Per a la cap de llista del Partit Socialdemòcrata+Independents, Rosa Gili, sabien "perfectament que fa molt de temps que s'havia de fer això. N'havíem parlat al Consell no fa massa temps quan parlàvem de les transferències...". "Per tant, no s'entén que vostès no ho hagin fet", li insistia a Aleix.

L'habitatge ha estat un dels punts calents i on novament el cap de llista Demòcrata ha rebut les crítiques dels seus contrincants per la, segons aquests, inacció comunal en la lluita pels preus abusius i la manca de pisos. Gili anunciava que faran, si guanyen, "un índex de preus de referència. D'aquesta manera gratificarem tots aquells propietaris que segueixin aquests índexs amb exoneracions fiscals". Martínez-Illescas, però, es dirigia a la ciutadania: "he parlat amb gent que d'aquí a sis o vuit mesos els fan fora de casa. És molt trist el que està passant a Escaldes-Engordany. I a molts de vosaltres als quals avui us demanem el vot, potser d'aquí a quatre anys no us el demanarem, perquè ja no sereu a Escaldes-Engordany". El cap de llista de Terceravia+Independents, Jordi Rubia, per la seva banda, demanava aprofitar la cessió del 20.000 metres quarats a la carretera de l'Obac per fer pisos socials.

El transport també ha ocupat temps de discurs electoral i tots han estat d'acord en la necessitat d'un bus comunal. Higini Martínez-Illescas ha afirmat que volen un servei mancomunat amb la capital. Aleix i Rubia també van presentar les seves propostes més concretes, una concessió de bus i un circuit que passi per Vivand-Carlemany.

La Vall del Madriu, el comerç, la gent gran, els joves i molts altres punts dels diferents programes electorals han sorgit a la discussió, però el Clot d'Emprivat ha estat un que de nou ha enfrontat Aleix i l'actuació de l'actual equip comunal,  amb els altres candidats que acusaven a Demòcrates de haver amagat informació quan es va aprovar per unanimitat el Pla d'Urbanisme en consell de comú.

Informa: Sílvia Mestre
Imatge: Sergi Linares

Torna a veure el debat electoral d'Escaldes-Engordany complet, quan vulguis i des d'on vulguis:

 

Comparteix:

35.172.233.2