ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Els candidats de Sant Julià aposten per l'esport, lamenten el malestar per les subvencions i proposen alternatives a la sala de vetlles

www.andorradifusio.ad

A Sant Julià de Lòria, Desperta Laurèdia vol potenciar el segell Bike friendly. Terceravia+Unió Laurediana+Independents mostra el suport a les entitats. I Units pel Canvi aposta per buscar una altra ubicació a la sala de vetlles.

Desperta Laurèdia vol que la gent que vulgui practicar alguna activitat esportiva no hagi de marxar de Sant Julià de Lòria per manca d’espais o formadors. La seva aposta, diu Sofia Cortesao, passa per tres eixos: millorar les infraestructures del centre esportiu, promoure activitats per a totes les edats i l’esport en família i unir l’esport i la natura per a Naturlàndia. També vol potenciar el segell Bike friendly, que consisteix a crear circuits i rutes cicloturistes a la parròquia, a més de diversificar els espais dels grans esdeveniments.

Manca de suport del comú en tots els sentits durant els darrers quatre anys. Això és el que han transmès a Terceravia+Unió Laurediana+Independents representants de les entitats culturals, esportives i socials de la parròquia. Diuen que han rebut molt tard les subvencions i que han hagut d’endarrerir pagaments de factures de diverses activitats. Situacions que provoquen malestar i neguit als qui les encapçalen. La candidata Mireia Codina ha deixat clar que es mereixen que se’ls faci costat i ajuda amb la burocràcia.

Dilluns a la tarda, la campanya electoral a Sant Julià de Lòria va estar protagonitzada per l’esport i la cultura. Desperta Laurèdia vol potenciar la pràctica esportiva entre la ciutadania, mentre que Terceravia+Unió Laurediana+Independents va fer costat a les entitats de la parròquia. Aquest matí, Units pel Canvi ha proposat buscar una millor ubicació pel tanatori.

El carrer Vell empedrat en pujada i les escales i la rampa costeruda d’accés a la sala de vetlles són les grans dificultats, especialment per a la gent gran, que els socialdemòcrates veuen en la localització actual. Ja en tenen algunes d’alternatives d’estudiades i creuen que seria bo un canvi, afirma la candidata Cristina Pericas.

Per contra, aquest espai actual del tanatori, Units pel Canvi creu que podria servir per ubicar-hi un espai pels joves. Alhora, hauria de comptar amb un dinamitzador de carrer, amb un pla de ruta ben establert que els pogués guiar en les diferents activitats.

Informa: Laura Massegú
Imatge: Fernando Montero

Comparteix:

18.206.194.134