ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Les candidatures de Sant Julià aposten per acabar amb la mala imatge dels contenidors, millorar l'accés a l'interior o traslladar la sala de vetlles per fer-hi un punt jove

www.andorradifusio.ad

A Sant Julià de Lòria, Desperta Laurèdia vol millorar la recollida d'escombraries. Terceravia+Unió Laurediana+Independents s'ha compromès a treballar per fer més fàcil l'accés a l'interior de la parròquia. I Units pel Canvi aposta per traslladar la sala de vetlles i convertir-la en un punt pels joves.

En el desè dia de campanya electoral, Desperta Laurèdia vol acabar amb la mala imatge dels contenidors plens de brossa. Terceravia+Unió Laurediana+Independents ha explicat les seves propostes per millorar l'accés rodat a la parròquia i també per als vianants. I pel que fa a Units pel Canvi, creu que cal buscar una millor ubicació pel tanatori.

Per Desperta Laurèdia, la imatge de contenidors plens de brossa a zones cèntriques de la parròquia, com ara el centre esportiu i les escoles, és degradant. Per això ha dissenyat un pla de millora, que passa per arreglar els contenidors soterrats en mal estat i fer una campanya de sensibilització. Es tracta d'ajustar els horaris de recollida d'escombraries i estudiar altres models de reciclatge. També vol ubicar més zones canines, on els animals puguin fer les seves necessitats, facilitant així la convivència entre els veïns, i millorar l'enllumenat d'alguns carrers, ha avançat la candidata Maria Àngels Aché.

Terceravia+Unió Laurediana+Independents considera clau un accés més fàcil a l'interior de la parròquia, tant per als vehicles com per als vianants. La candidatura s'ha compromès a treballar conjuntament amb algunes associacions per fer una parròquia més accessible per a les persones amb discapacitat, com les que van amb cadira de rodes o els cecs. El cap de llista, Josep Majoral, és conscient de les mancances, com la sonorització dels semàfors o la situació d'algunes papereres. Pel que fa als cotxes, diu que és bàsica una entrada al carrer Isidre Valls.

El carrer Vell empedrat en pujada i les escales i la rampa costeruda d’accés a la sala de vetlles són les grans dificultats, especialment per a la gent gran, que Units pel Canvi veu en la localització actual. Ja en tenen algunes d’alternatives d’estudiades i creuen que seria bo un canvi, diu la candidata Cristina Pericas. Per contra, aquest espai actual del tanatori, els socialdemòcrates creuen que podria servir per ubicar-hi un espai pels joves. Alhora, hauria de comptar amb un dinamitzador de carrer, amb un pla de ruta ben establert que els pogués guiar en les diferents activitats.

Informa: Laura Massegú
Imatge: Fernando Montero

Comparteix:

18.206.194.134