ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

La desestacionalització i els habitatges d'ús turístic, protagonistes del debat televisiu de Canillo

www.andorradifusio.ad

Els caps de llista de les dues candidatures que concorren als pròxims comicis comunals a Canillo han estat els encarregats d'estrenar els debats electorals a Andorra Televisió. Objectiu Comú ha criticat les grans inversions per al foment del turisme, el retard de la renovació del contracte del Palau de Gel i l'incompliment de propostes del programa del 2015. Demòcrates+Independents, per la seva part, ha defensat la rebaixa de l'endeutament i la necessitat de grans inversions per al retorn econòmic.

El debat ha començat tractant les qüestions econòmiques. Els dos caps de llista han parlat sobre les alternatives turístiques a la parròquia més enllà de la temporada d'esquí. Tots dos han defensat la continuïtat del Palau de Gel, tot i que des d'Objectiu Comú s'ha retret a Demòcrates+Independents el retard en la renovació del contracte. Albert Torres ha defensat la suma de petites inversions i ha criticat els grans projectes. Francesc Camp ha recordat la proposta de crear un circuit turístic i el cap de llista d'Objectiu Comú, la d'esquí tot l'any amb un simulador al Palau de Gel.

En política social, els dos han coincidit en la cohesió social a través de la integració dels joves a la parròquia, tot i que amb diferents propostes. L'habitatge d'ús turístic també ha estat un tema molt debatut. Camp ha defensat mesures per convertir aquest tipus d'allotjaments en residencials i Torres, una reunió amb comuns i el Govern per trobar una solució. El cap de llista d'Objectiu Comú ha afirmat que el fons del problema de l'habitatge l'ha creat l'executiu. El seu adversari ho ha negat rotundament i ha insistit que és "a causa de l'intercanvi d'informació".

Al bloc final, en el qual s'han tractat temes específics de la parròquia, s'ha parlat de les finances comunals, la transformació digital o el pla d'urbanisme. Objectiu Comú ha retret a la candidatura demòcrata que propostes del programa actual ja hi eren al de fa quatre anys. Francesc Camp s'ha defensat dient que tenen un programa més consistent amb un centenar de punts, a diferència de la cinquantena d'Objectiu Comú.

Informa: Oliver Jaén
Imatge: Vicente Bellot

Torna a veure el debat complet a l'espai especial d'Eleccions Comunals 2019 o aquí sota, quan vulguis i des d'on vulguis:

 

Comparteix:

18.204.55.168