ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Les finances i els treballadors del comú, focus de la campanya a Sant Julià

www.andorradifusio.ad

A Sant Julià de Lòria, Units pel Canvi s'ha compromès a revertir la tendència actual de la manca de participació de la població en la política. Les altres dues candidatures, Desperta Laurèdia i Terceravia+Unió Laurediana+Independents han exposat la seva visió de la situació del personal del comú, després de reunir-se amb el col·lectiu.

En una reunió de poble, Units pel Canvi ha lamentat que Sant Julià de Lòria hagi estat descuidada i que projectes com Naturlàndia hagin passat per davant del benestar de les persones. El cap de llista, Joan Travesset, ha dit que el primer que faran si entren al comú és una auditoria de comptes pública, per enfilar el camí d'unes finances sostenibles i transparents. Creu que hi ha una tendència de no fer participar la gent del poble i la vol canviar. Per això, davant de qualsevol projecte que pugui incidir en la ciutadania, faran consultes populars. 

Un cop més, durant la trobada de dijous, Units pel Canvi va voler remarcar que les persones són el "pal de paller" del seu programa electoral. Mentrestant, Desperta Laurèdia i Terceravia+Unió Laurediana+Independents s'han reunit amb treballadors del comú. Les dues candidatures han constatat una manca de diàleg entre el col·lectiu i l'actual equip comunal. 

Manca ser escoltat i participació en les decisions polítiques. Aquests són els principals neguits que l'associació de treballadors del comú de Sant Julià de Lòria ha traslladat a la candidatura de Desperta Laurèdia. El cap de llista, Cerni Cairat, ha assegurat que, durant aquest darrer mandat, la gestió de personal en alguns departaments i conselleries ha estat una mica convuls. S'ha mostrat preocupat que durant aquests últims anys se'ls hagi negat el dret a parlar, a ser escoltats i de reunió. Per això proposa més atenció i formació.

Valoració positiva la que ha extret Terceravia+Unió Laurediana+Independents de la reunió amb els treballadors del comú. El cap de llista, Josep Majoral, ha dit que molts dels neguits que els han traslladat ja els porten recollits al programa electoral. S'ha compromès a solucionar la manca de diàleg que hi ha hagut fins ara, inclòs quan ell havia estat en anteriors consolats. El personal també comparteix la necessitat d'un departament de recursos humans.

Amb la problemàtica identificada, Majoral els ha demanat confiança. 

Informa: Laura Massegú
Imatge: Fernando Montero

Comparteix:

35.172.233.2