ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

La gestió financera de Marsol genera l'enfrontament entre les tres candidates a cònsol major d'Andorra la Vella

www.andorradifusio.ad

El bloc econòmic i el territorial han estat els que més debat han generat entre les tres candidates que es disputen el comú d'Andorra la Vella. Un ball de números sobre els comptes del comú amb l'endeutament i les promeses de projectes han centrat un debat on els retrets han estat majoritàriament entre les candidates d'En Comú i del PS.

Els diners que s'ha gastat l'actual corporació els darrers quatre anys ha generat els primers enfrontaments entre les candidates. Tant la de Terceravia com la socialdemòcrata han posat en dubte la gestió de les finances i l'endeutament del comú. Unes dades que l'actual cònsol i candidata a la reelecció ha defensat recordant que estan auditades pel tribunal de comptes i que es publicaran el mes de març.

S'ha parlat de les obres de l'avinguda Meritxell, del patrimoni del comú i de les obres a Santa Coloma. Conxita Marsol ha rebatut les dades aportades per Emi Matarrodona que parla d'improvisació en les inversions que, segons ella, han compromès el comú fins el 2023. "Vostè, al seu final de mandat 2019, per 2020 preveu pressupostos deficitaris. Vostè, ara que plega, retorna l'endeutament a nivells històrics", assegurava mentre Marsol negava amb el cap. "Sí sí, senyora Marsol, no estic dient cap mentida", insistia Matarrodona, a la qual cosa, Marsol ha respost "oi tant!, i grossa eh, i grossa!".

També ha estat molt crítica Dolors Carmona que entre d'altres ha lamentat que la corporació liderada per Marsol no hagi aconseguit un repartiment just de les transferències per la capital. També ha parlat d'una falta de credibilitat de la candidata a la reelecció sobre els projectes que avancen i ha apuntat que el comú demòcrata no ha executat ni el 50% del programa electoral d'ara fa quatre anys.

Tot plegat ha generat un intercanvi d'opinions entre candidates amb dues visions diferenciades del que ha de ser la parròquia. Marsol reconeixia que "el model socialdemòcrata i el nostre model són diferents. Els electors el dia 15 hauran de decidir quin model volen triar, el model que l'han vist a la parròquia durant vuit anys de com es gestiona una parròquia i es transforma en una parròquia grisa, sense cap il·lusió i sense cap confiança, en una parròquia que genera il·lusió, que genera confiança i riquesa per repercutir en tots els ciutadans". Carmona no ha deixat l'afirmació sense resposta: "vostè ha invertit sense planificació. Ho mostra aquest desgavell dels dos últims anys abans de les eleccions. És això el que ens preocupa, aquesta manera de manar, de fer, de planificar és precoupant", deia la socialdemòcrata.

El que cap de les tres ha posat a debat ha estat el futur de The Cloud. Sí que s'ha parlat d'habitatge i de polítiques socials amb models diferenciats i també de la necessitat de disposar d'un edifici multifuncional, darrer punt aquest que ha fet la unanimitat entre les tres candidates.

Informa: Anna Pifarré
Imatge: Albert Refart

Comparteix:

18.208.126.130