ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

L'heliport, la Vall del Madriu o connectar el poble d'Engordany amb dues vies, actualitat electoral d'Escaldes-Engordany

www.andorradifusio.ad

El projecte de construcció de l'Heliport de les Tresoles ha saltat a l'actualitat electoral a Escaldes-Engordany i ha provocat els comentaris de Demòcrates i el Partit Socialdemòcrata. Per la seva banda Terceravia vol una segona connexió d'Engordany amb la resta de la parròquia i Units per Escaldes-Engordany que es potencïi adequadament la Vall del Madriu.

Primer cap de setmana d'aquesta campanya electoral d'on sorgirà el partit polític que governarà Casa Comuna a Escaldes-Engordany els pròxims quatre anys.

Per Terceravia connectar el poble d'Engordany amb la resta de la parròquia amb dos accessos serà una prioritat. Han recordat que molts partits ho han promès però ningú ho ha materialitzat. Afirmen que en aquest poble la treta de neu i neteja dels carrers es fa amb retard. Si guanyen connectaran el carrer de la parròquia amb l'avinguda Sant Jaume, aprofitant la normativa urbanística ja existent al comú, proposa el candidat Pau Tizón.

Potenciar la Vall del Madriu per atreure un turisme més dirigit al muntanyisme és la iniciativa que Unió per Escaldes-Engordany ha projectat dur a terme amb la ubicació d'una casa dels guies. La idea l'han tret de Chamonix on és molt popular la Maison des Guides. El candidat Jordi Moreno ha explicat que aquests guies serien els especialistes que farien recorreguts a mida per als visitants que decidissin apropar-se a aquest bé protegit per la Unesco.

La ubicació d'un heliport a Tresoles ha arribat a la campanya electoral després de la sessió de Consell General de dijous. Els Demòcrates van convocar aquest divendres una reunió de poble en la qual el president del partit Xavier Espot va criticar la postura del PS a la cambra i els va acusar de provocar la polèmica per treure rèdit electoral. El cap de llista Miquel Aleix va recordar que mai anirien en contra de la plataforma del No a l'heliport.

Per la seva banda el Partit Socialdemòcrata va destacar aquest divendres la seva sorpresa per la postura que va adoptar el Govern a la cambra. Per Rosa Gili és preocupant que a aquestes alçades dins el partit demòcrata no hi hagi unitat pel que fa a Tresoles. I va recordar que els terrenys en discussió estan a la parròquia d'Encamp. La formació que encapçala Rosa Gili si guanya afavorirà entre els treballadors del comú que s'organitzin en un sindicat, de manera que es puguin resoldre possibles problemàtiques internes.

Informa: Sílvia Mestre
Imatge: Sergi Linares

Comparteix:

18.206.194.134