ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Impuls a Engolasters, millorar el complex esportiu, afavorir la participació ciutadana i propostes per l'habitatge, a Encamp

www.andorradifusio.ad

A Encamp, en les últimes hores, el llac d’Engolasters, el complex esportiu i el Rosaleda han estat alguns dels escenaris de la campanya.

En el dia d'avui la campanya electoral a Encamp s'ha centrat en propostes com donar impuls al llac d'Engolasters, millorar el complex esportiu i afavorir la participació ciutadana. També hi ha mesures per pal·liar els problemes d'habitatge.

Josep Ribó és soci des de l'inici del complex esportiu. Denuncia la deixadesa que fa anys diu que hi ha amb sales d'activitats que no són adequades per a la pràctica de l'esport ja que ocupen espais que, per exemple, havien estat una sala d'exposicions. A més, estudiaran la creació de nous espais. La proposta d'Agrupament Encampadà és adequar les sales, instal·lar una cafeteria i canviar el gimnàs a la planta superior i en el seu lloc ubicar-hi les arts marcials.

El llac d'Engolasters és una de les zones d'atractiu turístic i natural que vol potenciar En Comú per Encamp creant un accés per a tots els públics des del poble a través de les Bons i que s'ha d'unir amb les Pardines per passejar, diu la candidata Jèssica Montellà. Engolasters ha de ser un pol d'atracció per al turisme i els practicants d'esport en general. Un altre dels projectes és l'estudi d'una línia de telecabina que es vol crear per guanyar més entrades per la banda encampadana que ara mateix es perd en detriment d'Escaldes-Engordany.

Els socialdemòcrates encampadans denuncien que hi ha edificis que fa anys que són tancats i que es podrien reobrir amb mesures avantatjoses per als propietaris. La idea és taxar el lloguer segons uns paràmetres que determinaran una possible rebaixa de l'impost d'arrendament, com explica la candidata Teresa Recasens. Ara mateix l'impost és el del 2%. D'altres millores que volen portar a terme i una ajuda per ajudar a trobar pisos als joves que es volen emancipar, escoltaran les seves demandes. I és que diuen que avui dia no hi ha massa diferència de preu entre parròquies centrals i Encamp. 

Per tal d’acostar-se al ciutadà i fer-lo part de les decicions de la parròquia, Terceravia+I porta al programa una versió comunal del pressupost participatiu del Govern. Com explica el cap de llista, Santi González, la idea és que els encampadans decideixin quines de les coses a fer consideren prioritàries. Aquest dijous al Pas de la Casa, en el reunió de poble, el candidat ha assegurat que si entra al comú el seu equip farà tot el possible per incrementar la presència policial al poble sobretot en temporada alta i quan el turisme de nit és més present. També ha dit que es faran reunions permanents amb veïns i comerciants.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Kevin Ribeiro

Comparteix:

35.172.233.2