ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Millorar diferents llocs de Sant Julià, com el passeig del riu o el centre, propostes per a la parròquia d'aquest dissabte

www.andorradifusio.ad

A Sant Julià de Lòria, Desperta Laurèdia creu que cal netejar la imatge del passeig del riu. Terceravia+Unió Laurediana+Independents vol aconseguir una parròquia més bonica. I Units pel Canvi ha explicat com es pot revitalitzar el centre urbà.

En el setè dia de campanya electoral a Sant Julià de Lòria, Desperta Laurèdia ha lamentat l’estat en què es troba el passeig del riu, mentre que Terceravia+Unió Laurediana+Independents ha explicat la seva proposta per millorar la imatge de la parròquia. Pel que fa a Units pel Canvi, té una proposta concreta per millorar el centre.

Desperta Laurèdia té clar que no apostarà per projectes com el del ràfting, que ja s’ha demostrat des de FEDA que és inviable. Diu que els espais de lleure de la parròquia han de ser per als veïns i veïnes que hi viuen i no pensar només en propostes per als turistes. Per això vol recuperar el recorregut del passeig del riu. Els candidats el consideren un actiu important de Sant Julià de Lòria perquè la gent hi passegi i no els agrada l’estat de deixadesa actual. La candidata Sofía Cortesao assegura que cal posar tanques més segures i netejar-lo.

Terceravia+Unió Laurediana+Independents té clar que cal embellir la parròquia i ho vol fer amb la implicació de la ciutadania. D’aquí la idea de fer concursos participatius per conèixer la seva opinió i materialitzar-ho des del comú. El cap de llista, Josep Majoral, ha remarcat que Sant Julià de Lòria és l’entrada al país i que cal millorar la imatge d’infraestructures com la de l’entrada pel nord. Ha posat l’exemple del mural de la rotonda de sortida entre Escaldes-Engordany i Encamp. Per això ha llançat un missatge al Govern.

Per Units pel Canvi és important fer unes ciutats més urbanes, que donin millor mobilitat a les persones i que, alhora, puguin gaudir d’espais verds segurs. Per això aposten per convertir per a vianants el tram de l’avinguda Verge de Canòlich que va des de la plaça de la Germandat fins al carrer de les escoles. Creuen que és factible i que té un cost poc significatiu. A més, d’acord amb els veïns, volen convertir les parcel·les buides en zones verdes, diu el candidat suplent Gerard Alís, qui ha remarcat que això revitalitzaria el centre de la parròquia i faria que el comerç es rellancés.

Informa: Laura Massegú
Imatge: Fernando Montero

Comparteix:

18.208.126.130