ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Ordino tracta qüesitons patrimonials, mediambientals i d'infraestructures comunals

www.andorradifusio.ad

La campanya a Ordino ha transcorregut per qüestions patrimonials, mediambientals i infraestructures comunals.

El centre esportiu és un exemple de bona gestió de les infraestructures comunals, segons la candidata Eva Choy, d'En Comú per Ordino. Destaca la inversió de tres milions que permetrà ampliar l'espai per acollir 2.300 usuaris i centralitzar en un únic edifici totes les activitats esportives de la parròquia. A més destaquen que s'ha aconseguit un dèficit zero sense augmentar els preus. Esperen que la primera fase de les obres finalitzin al febrer i que tota la reforma estigui enllestida el setembre el 2020.

Per a Terceravia+Independents apostar per les energies renovables és un dels eixos principals del programa. I caldria començar per substituir els fanals públics actuals per fanals de baix consum, tot i mantenir l'estructura de ferro. Aquesta iniciativa ajudaria a estalviar un 60% de cost energètic, segons el candidat Jordi Àngel Jiménez. Aposten perquè aquest sigui un primer pas que caldria complementar amb altres iniciatives i destaquen que s'hauria de fer a tots els carrers dels quarts de la parròquia. Terceravia+Independents considera que el camí cap a la implantació d'energies renovables ha de ser una prioritat, com ha insistit el candidat Jordi Àngel Jiménez.

Els jardins de Casa Rossell han estat l'escenari elegit per la llista X'Ordino que lidera Enric Dolsa per denunciar l'estat de deixadesa en el qual es troba la casa pairal de la família. Es tracta d'una de les cases més importants del país, que en el seu moment va passar a mans de l'Estat i que segons el peritatge fet en el seu moment i comptant totes les propietats suma un patrimoni de 180 milions d'euros. Davant aquesta situació, Enric Dolsa anunciava que pensa demanar que la casa sigui la seu del ministeri d'Agricultura i Medi Ambient.

Pel que fa a Movem Andorra, consideren imprescindible fer més àgil les informacions sobre temes relacionats amb el comú per tal que els ciutadans puguin accedir-hi amb més facilitat, incentivant la participació i el debat. Actualment ja es publica informació sobre els acords comunals o edictes, però a vegades vinculant la pàgina corresponent del BOPA. Per això des de Movem Ordino volen aplicar un sistema més directe i entenedor. El candidat Joan Miquel Armengol recorda que el tema de la transparència es recull en els programes de les quatre alternatives que es presenten a les comunals.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: Jordi Seabra

Comparteix:

35.172.233.2