ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Una parròquia verda, amb transport sostenible, mobilitat universal i on poder visitar la vall del Madriu amb realitat virtual, propostes d'Escaldes-Engordany

www.andorradifusio.ad

A Escaldes-Engordany els candidats aposten per convertir la parròquia en un pulmó verd on hi hagi transport públic sostenible, no existeixin barreres urbanístiques i on sigui possible visitar la vall del Madriu mitjançant realitat virtual.

El PS+Independents aproparà la natura al centre urbà. Ho farà acordant amb els propietaris de terrenys l'obertura del passeig del Rec del Solà i dotant el passeig de la Plana d'un enllumenat adequat. S'estudiarà les necessitats dels trams de camins i passejos per rehabilitar-los. La cap de llista, Rosa Gili, ha explicat que a la zona més cèntrica afavoriran els espais verds per fer d'aquesta parròquia un entorn saludable per on caminar.

Terceravia vol eliminar una barrera urbanística important. Es tracta de les escales que comuniquen l'avinguda de les Escoles amb Copríncep De Gaulle. Aquesta drecera, transitada pels veïns i els alumnes de les escoles de la zona, és un tram de graons molt llarg i pendent. Maria Carme Torcuato ha explicat que un ascensor amb capacitat per a vuit persones milloraria la mobilitat de la població en general i en particular d'aquelles persones que per qualsevol raó la puguin tenir reduïda.

Apropar la vall del Madriu al centre de la parròquia és la iniciativa que, en el cas de guanyar, els integrants d'Unió per Escaldes-Engordany duran a terme. Es tracta d'un projecte anomenat la Caixa de Llums i consisteix en una activitat de realitat virtual en la qual, per exemple es podria fer viure una experiència d'immersió virtual als visitants amb la vall del Madriu. El cap de llista, Higini Martínez-Illescas, ha avançat que la localització seria a l'actual estacionament d'autobusos del Prat Gran encara que es poden estudiar altres ubicacions.

La mobilitat sostenible és un dels punts clau de la campanya electoral de Demòcrates per Andorra + Independents. Els integrants de la candidatura defensen la posada en marxa d'un autobús parroquial que arribi a aquells punts d'Escaldes-Engordany on l'actual xarxa de transport públic no arriba. El candidat Josep Travé afirma que volen millorar la xarxa de Cicland afavorint la sostenibilitat en el transport. Aquesta iniciativa es duria a terme amb la col·laboració de l'executiu i amb la app que permetrà seguir els trajectes i els horaris de tota la xarxa de transport.

Informa: Sílvia Mestre
Imatge: Sergi Linares

Comparteix:

34.200.218.187