ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Propostes d'economia circular, perllongament del passeig del riu o de qualitat de la gent gran, a Sant Julià

www.andorradifusio.ad

A Sant Julià de Lòria, Terceravia+Unió Laurediana+Independents ha presentat una proposta d’economia circular per als boscos de la Rabassa. Units pel Canvi vol allargar el passeig del riu a tota la parròquia. I Desperta Laurèdia vol impulsar l’autonomia i la qualitat de vida de les persones grans.

Tractar la massa forestal, cremar-la com a matèria prima i obtenir energia per escalfar els edificis comunals. Aquesta és la idea d’economia circular que Terceravia+Unió Laurediana+Independents planteja per als boscos de la Rabassa. Alhora, permetria tenir les zones boscoses més netes i donaria seguretat forestal i estalvi econòmic. La candidatura que encapçala Josep Majoral també creu que cal una ordinació per regular l’accés rodat a la muntanya, que no prohibir. I tenen una proposta concreta per a les energies renovables.

Units pel Canvi vol ampliar el passeig del riu fins a la frontera sud i fins al nucli d’Aixovall. Considera que necessita una reestructuració acurada i també un manteniment, ja que el terra no està cuidat i hi ha xarxes trencades. Els socialdemòcrates creuen que es podria aprofitar molt millor i que és una actuació assumible. Diuen que si les finances comunals no ho permetessin es podria fer per trams. Sobre el projecte del ràfting, la candidata Maria Carme Sánchez recorda que sense la col·laboració de FEDA és impossible i que es podria aprofitar molts pocs mesos l’any.

A l’onzè dia de campanya electoral, en plena natura, Terceravia+Unió Laurediana+Independents ha presentat les seves propostes per aconseguir una parròquia més sostenible, mentre que Units pel Canvi ha explicat el seu particular projecte perquè el passeig del riu abasti tota la parròquia. Ja al final del dia, Desperta Laurèdia ha visitat la Llar de Lòria, on ha pogut recollir les opinions dels padrins i padrines.

Desperta Laurèdia vol impulsar la qualitat de vida i l’autonomia de les persones més grans. Per això considera clau tirar endavant un centre de dia, perquè hi hagi un servei intermedi entre poder viure sols a casa o estar en una residència. Creu que la Llar de Lòria podria ser un bon espai per aprofitar i és favorable a mantenir el menjador social. També pensa que és indispensable una bona coordinació entre totes les parts implicades. Ho ha explicat el candidat Albert Gomà. Eliminar les barreres arquitectòniques dels carrers i aconseguir una parròquia més neta són altres factors claus perquè els padrins i padrines es puguin moure amb seguretat.

Informa: Laura Massegú
Imatge: Fernando Montero

Comparteix:

3.219.167.194