ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Propostes econòmiques, turístiques, esportives, festives i la defensa de Mortés a les acusacions de mentir, a Ordino

www.andorradifusio.ad

Diversificar l'economia i oferta turística de la parròquia és una de les propostes que aquest dimecres s'han anunciat a Ordino. Per la seva part la llista En Comú per Ordino ha respost les acusacions d'Enric Dolsa respecte del dèficit del comú el 2007. Reforçar la vigilància durant les festes i crear un circuit de cicloturisme han estat algunes de les propostes que avui s'han anunciat.

Movem Ordino ha parlat aquest dimecres sobre propostes per diversificar i ampliar l'oferta esportiva i de lleure més enllà de l'esquí. Per això una de les propostes és crear un circuit ciclista que aprofiti les rutes que ja existeixen. Seria una iniciativa encaminada a potenciar activitats de lleure i també per incentivar la socialització. També seria adequada per activar el sector del cicloturisme a la parròquia i per incentivar l'arribada de més turisme, creu el candidat Tomàs Riart.

A la tarda, el cap de llista d'En Comú per Ordino ha respost Enric Dolsa, de X'Ordino, que afirmava aquest dimarts que la llista rival ha mentit sobre el dèficit heretat el 2007. Dolsa assegura que era de 21 milions i no de 25, mentre que Josep Àngel Mortés diu que el més important és que llavors el deute per habitant era de 6.700 euros i amb la gestió actual s'ha situat en 3.500. Mortés precisa que al deute que marca el Tribunal de Comptes s'hi han d'afegir altres partides.

Terceravia+Independents vol que les festes tradicionals esdevinguin novament festes per a tothom. I és que segons asseguren els darrers anys s'han donat casos de conductes incíviques sobretot per l'excés d'alcohol. A més, darrerament és habitual que s'organitzin botellons coincidint amb esdeveniments com la festa major. Per això considera que cal conscienciar el jovent i reforçar la seguretat, segons el candidat Jordi Erola.

Els candidats de X'Ordino han visitat a la tarda la casa pairal. Enric Dolsa ha avançat que en cas de guanyar les eleccions crearan un servei de transport gratuït per a les persones grans que ho necessitin per ajudar-los a fer gestions o per exemple anar al metge.

També volen donar més veu a aquest col·lectiu en aquelles decisions que els afectin. Seria el cas, per exemple, a l'hora d'elegir destinacions turístiques dels viatges que sufraga el comú. Dolsa ha aprofitat la trobada per recordar que l'espai actual de la casa pairal es va habilitar quan exercia com a cònsol major.

informa Joan Antoni Sarmiento-David Domingo
Imatges Jordi Seabra-Desirée Sala

Comparteix:

18.204.55.168