ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Propostes a Sant Julià per la gestió de Naturlàndia, l'accés rodat a la muntanya i l'escola bressol

www.andorradifusio.ad

A Sant Julià de Lòria, Units pel Canvi ha demanat una millor gestió per a Naturlàndia. Desperta Laurèdia diu que cal regular l'accés de vehicles motoritzats a la muntanya. I Terceravia+Unió Laurediana+Independents estudiarà que hi hagi servei d'escola bressol també el cap de setmana.

Units pel Canvi ha presentat una altra de les seves propostes: un canvi dràstic a Naturlàndia per garantir-ne la viabilitat. Passaria per diferents eixos. El primer, un canvi de la direcció per fer-la més fixa i que la seva eficiència sigui més gran. També vol modificar el funcionament del parc d'animals. Els socialdemòcrates es mostren contraris a mantenir-los en captivitat i creuen que s'haurien de buscar fórmules perquè això fos possible, a més d'augmentar les espècies autòctones. Joan Travesset també creu important utilitzar més el potencial del bosc.

Desperta Laurèdia ha lamentat que els darrers anys s'ha incrementat el nombre de vehicles amb motor forasters que accedeixen a l'entorn natural de Sant Julià de Lòria. Això és perquè la regulació actual data dels anys 90 i és poc restrictiva, la qual cosa ha provocat un deteriorament del territori. Cerni Cairat diu que cal revisar-la i proposa marcar aquelles zones on sí que es podria accedir de manera controlada. Pel que fa a la vall del Madriu-Perafita-Claror, són partidaris de prohibir l'accés rodat a tot l'entorn, ja que és un actiu important que cal preservar.

Units pel Canvi i Desperta Laurèdia han presentat les seves propostes en plena natura. Els socialdemòcrates des de Naturlàndia, on creuen que cal una millor gestió, mentre que els de Cerni Cairat han insistit que cal frenar l'accés motoritzat a la muntanya. Ja des del centre de la parròquia, Terceravia+Unió Laurediana+Independents aposta perquè hi hagi servei d'escola bressol els dissabtes i diumenges.

En una nova trobada amb ciutadans de la parròquia, Terceravia+Unió Laurediana+Independents segueix recollint els neguits de la població. En aquest cas, la majoria centrats al voltant de l'eix social. Un dels temes del qual més s'ha parlat és del fet que l'escola bressol estigui tancada el cap de setmana i les famílies no sàpiguen on deixar els fills. El cap de llista, Josep Majoral, diu que estudiaran la possibilitat d'estendre aquest servei.

També han assenyalat que si arriben al comú faran que el transport públic s'aturi davant la Llar de Lòria, a més de mantenir el menjador social.   

Informa: Laura Massegú-Pere Moliné
Imatge: Fernando Montero-Desirée Sala

Comparteix:

18.208.126.130