ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Ramaderia i agricultura, un canvi dràstic a Naturlàndia i l'accés rodat a la muntanya centren la jornada a Sant Julià

www.andorradifusio.ad

A Sant Julià de Lòria, Terceravia+Unió Laurediana+Independents ha presentat la seva idea per potenciar la ramaderia i l'agricultura. Units pel Canvi demana un canvi de direcció per a Naturlàndia. I Desperta Laurèdia és partidària de prohibir l'accés rodat a la Vall del Madriu-Perafita-Claror.

El vuitè dia de campanya electoral, Terceravia+Unió Laurediana+Independents ha explicat a peu de granja que vol promoure fires per impulsar el sector primari. Units pel Canvi ha pujat fins a Naturlàndia, des d'on ha demanat un canvi de gestió, mentre que Desperta Laurèdia ha assenyalat la importància d'una nova regulació per a l'accés de vehicles motoritzats a la muntanya.

Per Terceravia+Unió Laurediana+Independents, el de la ramaderia és un sector viu i que té un pes important a la parròquia. Es mostren satisfets que hi hagi jovent que agafi el relleu a les explotacions i s'adapti als nous cultius alternatius. Per això han volgut deixar clar que els hi donaran tot el suport logístic que necessitin i per desenvolupar un comerç de proximitat amb productes lauredians. En aquest sentit, el candidat Rossend Duró aposta per celebrar fires agrícoles i ramaderes, conjuntament amb el sector, donat que és un dels més important pel Principat.

Units pel Canvi ha presentat una altra de les seves propostes: un canvi dràstic a Naturlàndia per garantir la seva viabilitat. Passaria per diferents eixos. El primer, un canvi de la direcció per fer-la més fixa i que la seva eficiència sigui més gran. Però també vol modificar el funcionament del parc d'animals. Els socialdemòcrates es mostren contraris a mantenir-los en captivitat i creuen que s'haurien de buscar fórmules perquè això sigui possible, a més d'augmentar les espècies autòctones. Joan Travesset també creu important utilitzar més el potencial del bosc.

Desperta Laurèdia ha lamentat que en els darrers anys s'ha incrementat el nombre de vehicles amb motor forasters que accedeixen a l'entorn natural de Sant Julià de Lòria. Això és perquè la regulació que existeix actualment data dels anys 90 i és poc restrictiva, la qual cosa ha provocat un deteriorament del territori. Cerni Cairat diu que cal revisar-la i proposa marcar aquelles zones on sí que es podria accedir de manera controlada.

Pel que fa a la Vall del Madriu-Perafita-Claror, són partidaris de prohibir l'accés rodat a tot l'entorn, ja que és un actiu important i que cal preservar.

Informa: Laura Massegú-Pere Moliné
Imatge: Fernando Montero-Desirée Sala

Comparteix:

3.238.70.175