ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

La remodelació de la plaça del Poble, l'arranjament dels carrers i la connexió de Santa Coloma amb la capital, a debat a Andorra la Vella

www.andorradifusio.ad

A Andorra la Vella s'ha parlat de la remodelació de la plaça del Poble, d'un projecte de connexió de Santa Coloma amb el centre pel passeig del riu i de la millora dels carrers dels diferents barris de la parròquia.

La plaça del Poble és per als socialdemòcrates un espai de cohesió social. Per això en la remodelació que preveuen hi volen donar una funcionalitat múltiple, ja sigui social, cultural o esportiva. A més, la cap de llista, Dolors Carmona, diu que també aposten per traslladar-hi el Llamp per fomentar l'intercanvi intergeneracional amb els usuaris de la casa pairal, proposta que fa que no descartin una ampliació de l'edifici que actualment acull els padrins. També proposen tornar a instal·lar equipaments esportius al Parc Central, que amb la remodelació han desaparegut. També volen actuar a l'estadi Comunal amb una remodelació total de la infraestructura. Diuen que de ser la llista més votada estudiaran el projecte que ha tret a concurs l'actual comú i que en valoraran la viabilitat.

Els candidats de Terceravia+Independents continuen insistint que els ciutadans han de ser l'objectiu de les polítiques comunals. A la zona central de Santa Coloma han exposat la necessitat d'arranjar els carrers i de fer acords amb els privats per millorar la imatge de les façanes i dels terrenys actualment molt descuidats. I fer-ho de manera planificada, considera el candidat Carlos Trillo. La formació ha celebrat aquest dilluns una reunió de poble al Centre de Congressos. Hi han desgranat tot el programa electoral i amb una aposta clara: la de ser la seu del futur museu nacional.

En Comú per Andorra la Vella vol connectar la part alta i la baixa de la capital mitjançant parcs i passejos. Conxita Marsol diu que tenen un projecte ampli de connexió entre la rotonda de la dama de gel i Santa Coloma passant pel Parc Central. Un projecte global que inclou la remodelació de la plaça de la Rotonda i un parc fluvial. L'actual comú amb participació de minoria i professionals ja ha triat un projecte que es presentarà aviat i que de poder continuar al comú els de Marsol tiraran endavant. Ha afegit que el nou espai aniria de la rotonda de la dama de gel fins prop del parc central.

Informa: Anna Pifarré
Imatge: Albert Refart

Comparteix:

18.206.194.134