ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Les tres llistes d'Andorra la Vella aprofiten les últimes hores per escenificar els suports i aliances i per parlar de civisme

www.andorradifusio.ad

A Andorra la Vella, les tres candidatures han aprofitat les darreres hores per demanar el vot i acabar d'explicar els seus respectius programes.

Els comuns d’Escaldes-Engordany i d’Andorra la Vella han de treballar de la mà. Afirmació que les candidatures socialdemòcrates de les dues parròquies han volgut escenificar en un acte conjunt al carrer de la Unió acompanyats també de consellers generals de les dues parròquies. Les caps de llista, Dolors Carmona i Rosa Gili, creuen que cal mancomunar serveis en tots els sentits i defugir dels enfrontaments entre parròquies veïnes. La formació socialdemòcrata celebrava aquest dijous el míting de final de campanya. Uns dies que diuen han donat per a molt, copsant necessitats que, diuen, ja van preveure en el programa electoral. Tot plegat els permet ser optimistes de cara al resultat de les urnes diumenge.

La llista de Terceravia, per la seva banda, ha parlat de civisme. Defensen la necessitat de conscienciar la ciutadania que cal mantenir el mobiliari públic i un tracte respectuós de les instal·lacions de tots els ciutadans de la parròquia. Per això, a banda de més controls dels espais públics, impulsaran una campanya de comunicació, diu el candidat Joan Ramon Vilaplana. En aquest sentit també volen revisar el reglament del trànsit rodat i de vianants als carrers d'Andorra la Vella. A més volen tirar endavant un pla d'accessibilitat de tots els carrers de la parròquia posant especial èmfasi en les persones amb mobilitat reduïda. Al Parc Central volen fomentar les activitats esportives amb la instal·lació d'espais de lleure per als més joves. Defensen a més la necessitat de disposar d'un rocòdrom a la parròquia.

I de ser la llista més votada En Comú ja té previst signar tres convenis amb el Govern i així s'ha escenificat en un acte amb Xavier Espot. Afecten la plaça de l'àntic The Cloud que Andorra Telecom cedeix definitivament al comú com a espai públic. Els altres dos convenis preveuen la cessió de terrenys comunals al Govern per ubicar-hi el multifuncional i també habitatge de d'ús protegit, com ha explicat el propi cap de Govern. Ha afegit  que serà més complicat tancar els mateixos acords amb els socialdemòcrates i sobretot amb Terceravia que en seu parlamentària defensava el pagament d'una contribució especial dels ciutadans per adequar la zona de les avingudes.

Informa: Anna Pifarré
Imatge: Albert Refart

Comparteix:

18.206.194.134