ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

La Valira, els joves i la cultura, focus de la campanya a Escaldes-Engordany

www.andorradifusio.ad

Comença la segons setmana de campanya a Escaldes-Engordany en la qual la cultura, l'economia, l'urbanisme i el patrimoni arquitectònic han estat els protagonistes als discursos electorals dels candidats.

Demòcrates per Andorra continuarà la feina iniciada l'actual mandat comunal pel que fa al passeig del riu, sobretot a la part alta. A més de treballar aquells aspectes del recorregut que no s'han tocat des dels aiguats del 1982, es convidarà els propietaris a rentar la cara dels edificis que donen a la banda de la Valira al seu pas per la parròquia. El cap de llista, Miquel Aleix, creu que aquest projecte és en benefici de tota la parròquia.

El partit socialdemòcrata s'ha centrat en el jovent i en el seu temps de lleure. Considera que els joves passen massa temps davant les pantalles de telèfons i ordinadors i que sovint els seus punts de trobada són els centres comercials. Rosa Gili assegura que crearà espais de reunió i proposarà activitats atractives fent que els joves es relacionin més entre ells sense que hi hagi una pantalla pel mig.

Potenciar el patrimoni arquitectònic i romànic a través del Museu de les maquetes de la Unió Proturisme serà una prioritat en l'apartat cultural per Terceravia. Els integrants d'aquesta formació han afirmat que el valor que tenen les maquetes que s'exhibeixen al CAEE es mereixen un lloc millor. Una alternativa, segons Jordi Rubia, seria estar prop dels monuments originals en uns espais preparats per acollir aquests objectes tan valuosos per a la parròquia.

Un gran palau de la música i el teatre és l'ambiciosa proposta cultural d'Unió per Escaldes-Engordany amb la qual espera dotar d'un espai llançadora per als joves talents artístics de l'escena andorrana. L'edifici s'aixecaria a l'espai on hi ha l'estacionament del Museu Thyssen, Brígida Garcia.

A més no només no es perdrien les actuals places d'aparcament, sinó que es guanyarien dues plantes més de les mateixes dimensions.

Informa: Sílvia Mestre
Imatge: Sergi Linares

 

Comparteix:

18.208.126.130