ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Un viver d'empreses, accessos, realitat virtual i un bus parroquial al desè dia de campanya a Escaldes-Engordany

www.andorradifusio.ad

A Escaldes-Engordany els candidats han apostat avui per la reactivació econòmica, la millora urbanística, el transport públic sostenible i en apropar la vall del Madriu mitjançant la realitat virtual.

El Partit Socialdemòcrata vol incentivar l'economia parroquial i ho vol fer creant un viver d'empreses. En ell es donaria facilitats als nous emprenedors siguin gent jove o persones que volen emprendre una nova aventura professional. La cap de llista, Rosa Gili, ha afirmat que es tindrà en compte aquests dos tipus de nou empresari pel que fa a la possible exempció fiscal a aplicar.

Terceravia vol eliminar una barrera urbanística important. Es tracta de les escales que comuniquen l'avinguda de les Escoles amb Copríncep De Gaulle. Aquesta drecera, transitada pels veïns i els pares i alumnes de les escoles de la zona, és un tram de graons molt llarg i pendent. Un ascensor amb capacitat per a vuit persones milloraria la mobilitat de la població en general i en particular d'aquelles persones que per qualsevol raó la puguin tenir reduïda.

Apropar la vall del Madriu al centre de la parròquia és la iniciativa que, en el cas de guanyar, els integrants d'Unió per Escaldes-Engordany durant a terme. Higini Martínez-Illescas explica que es tracta d'un projecte anomenat la Caixa de Llums i consisteix en una activitat de realitat virtual en la qual, per exemple es podria fer viure una experiència d'immersió virtual als visitants amb la vall del Madriu. La localització seria a l'actual estacionament d'autobusos del Prat Gran encara que es poden estudiar altres ubicacions.

La mobilitat sostenible és un dels punts clau de la campanya electoral de Demòcrates per Andorra. Els integrants de la candidatura defensen la posada en marxa d'un autobús parroquial que arribi a aquells punts d'Escaldes-Engordany on l'actual xarxa de transport públic no arriba. Josep Travé també vol millorar la xarxa de Cicland afavorint la sostenibilitat en el transport.

Aquesta iniciativa es duria a terme amb la col·laboració de l'executiu i amb la APP que permetrà seguir els trajectes i els horaris de tota la xarxa de transport.

Informa: Sílvia Mestre
Imatge: Sergi Linares

Comparteix:

34.200.218.187