ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

El vot de protesta a la Massana s'enfila al 43% en el triomf de la llista única de CC+Demòcrates+L'A

www.andorradifusio.ad

Triomf agredolç per a Ciutadans Compromesos+Demòcrates+Liberals d'Andorra a la Massana. Sent l'única llista la victòria estava assegurada, però ningú no s'esperava un vot de protesta, en forma de sufragis en blanc i nuls, tan important.

I és que els vots en blanc i els nuls sumen prop de la meitat de l'escrutini total a la parròquia, un 43%. De fet, el suport a Olga Molné entre el cens massanenc no arriba al 30%, menys d'un terç dels ciutadans cridats a les urnes. De les 3.125 persones convocades, no han estat ni un miler les que han optat per votar la cap de llista de l'única formació que concorria en aquesta jornada electoral. El nombre de vots per la coalició ha estat de 912.

A la llum d'aquestes dades, la cap de llista i pròxima cònsol major de la Massana s'ha mostrat força preocupada. En la primera reacció després que es coneguessin els resultats, ja ha anunciat que des del comú duran a terme una "profunda reflexió", expressant així el sentir que ha generat aquest escenari en el si de la coalició vencedora.

Per posar en context aquests resultats, tan sols s'ha de mirar 4 anys enrere. En l'última cita a les comunals, la participació va fregar el 70% (68,93 %) pràcticament vint punts per sobre del 51% d'aquest 2019.  

Informa: Jordi Cama

Tots els resultats, al web especial #EC2019

Comparteix:

3.214.224.224