d'Acord de Canillo proposa una llei de consultes populars, mentre que Demòcrates vol el reconeixement internacional del romànic pirinenc

www.andorradifusio.ad

d'Acord anuncia la intenció de crear un marc que permeti que un 15% dels ciutadans puguin demanar una consulta amb caràcter vinculant. Per la seva part des de Demòcrates aposten pel turisme cultural per diversificar l'oferta de lleure.

Ho avançaven aquest diumenge els candidats de la llista per Canillo durant la reunió de poble al Palau de Gel. d'Acord es presenta com una alternativa convençuda que cal promoure els sistemes de participació, per això preveu crear una llei de consultes que permeti al 15% de la població demanar una consulta amb caràcter vinculant. També consideren que la negociació sobre l'acord d'associació amb la UE s'ha de fer amb una sola veu; per tant, caldria una taula de negociació on tothom disposés de la informació escaient.

La candidata a Canillo Meritxell Palmitjavila creu que no serà un procés curt. Fins que es disposi de l'informe final que es presentarà davant la Unesco, per demanar la consideració del romànic pirinenc com a patrimoni de la humanitat pot passar un any. Considera que el turisme cultural pot esdevenir una oportunitat per diversificar l'oferta de lleure. Els treballs per elaborar la candidatura conjunta es van iniciar la legislatura passada. Demòcrates assegura que en cas de guanyar aquesta qüestió seria prioritària.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: Jordi Seabra

Comparteix: