d'Acord proposa catalogar els béns naturals i Demòcrates vol enfortir les relacions amb territoris veïns

www.andorradifusio.ad

d'Acord a Canillo reivindica el patrimoni natural com a font de riquesa i benestar per a la població. Des de Demòcrates s'aposta per iniciatives econòmiques conjuntes amb les comarques veïnes.

La coalició d'Acord a Canillo vol tirar endavant un estudi que ajudi a catalogar els béns naturals, per determinar quins poden ser de reconeixement internacional i en base a aquest treball fer un pla actiu de desenvolupament econòmic.

A partir de disposar d'aquesta eina dissenyaran un pla econòmic per conjugar el turisme amb la preservació del medi natural.

En aquesta línia de preservació del medi natural des d'Acord no descarten que en cas de guanyar elaborin una llei d'impacte mediambiental.

Per la seva part Demòcrates de Canillo és partidari d'establir mesures per enfortir les relacions empresarials i laborals amb les zones veïnes de l'Alt Urgell i l'Arieja. Pensen que podria ser interessant per oferir més sortides laborals.

Ja fa uns mesos que un grup de ciutadans d'Andorra, Alt Urgell i l'Arieja va llançar la proposta d'afrontar el creixement econòmic conjuntament, una possibilitat que Demòcrates considera interessant, ja que podria aportar molts beneficis a les tres zones.

Ara anuncien que en cas de guanyar recuperaran la iniciativa per dissenyar plans de millora conjunts, que ajudarien en l'àmbit empresarial o laboral.

Mònica Bonell exposa com a exemple de col·laboració transfronterera la candidatura conjunta perquè la Unesco reconegui com a patrimoni de la humanitat el romànic del Pirineu.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: R.Calvo/J.Seabra

Comparteix: