Embelliment per al Pas, aparcaments intermodals, comerç i turisme, a la campanya d'Encamp

www.andorradifusio.ad

Aquest dimarts alguns candidats han pujat fins al Pas de la Casa per parlar de millores al comerç i per denunciar la despesa de la passarel·la. Mentrestant a Encamp Progressistes i d'Acord reclamen més implicació d'Andorra Turisme en l'oferta cultural i comercial.

Els membres de la candidatura de d'Acord denuncien que la passarel·la del passeig del riu no és útil. A l'hivern sol estar tancada per acumulació de neu, la superfície és lliscant i diuen que té espais que utilitzen els contrabandistes. Avui David Cruz ha dit que amb 800.000 euros es pot fer quelcom de més profit.

Una altra de les denúncies que fan sobre l'estructura són els espais oberts que donen al riu amb el risc que comporta pel ciutadà de caure-hi. I és que l'embelliment que reclamen els veïns del Pas està molt allunyat de la passarel·la.

Des de Terceravia+UL+I reclamen una xarxa viària més eficient per això la proposta passa per aparcaments intermodals a Sant Julià, la Massana i Encamp perquè el ciutadà deixi el cotxe i continuï trajecte amb diferents serveis com el bus, el taxi o les bicis elèctriques, amb un sistema amb abonaments i preus especials.

La mesura diu, la candidata Olga Martínez, que ajudaria a descongestionar el trànsit, millorar la qualitat del medi ambiental i ser més sostenibles com a país.

Les compres són un dels pilars de l'economia del Pas de la Casa. Conscients d'això Units per al Progrés+Demòcrates vol donar un nou impuls al sector. La suplent Edith Quirós explicava l'objectiu.

Volen treballar entre empresaris, comú i Govern per alinear el pla de dinamització de la parròquia amb el Pla Estratègics de Turisme de Compres de Govern. I és que no volen que el Pas es quedi obsolet en el camí cap a la innovació.

Qui també ha parlat del comerç de la parròquia ha estat la candidatura de Progressistes SDP que demanarà que Andorra Turisme es prengui seriosament el comerç del Pas de la Casa i parròquies de perifèria com Encamp.

Aquest matí, en la passejada pel poble, els comerciants han traslladat a la candidatura progressista els problemes que tenen amb la duana per exportar els productes que puguin vendre a través de la finestra electrònica. 

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Kevin Ribeiro

Comparteix: