UP+Demòcrates promet més participació dels joves, d'Acord alerta dels riscos de la passarel·la del passeig del riu i Terceravia proposa millores en el trànsit

www.andorradifusio.ad

A Encamp aquest dimecres s'ha parlat de la participació dels joves, l'optimització de recursos en infraestructures i fer de la mobilitat una qüestió sostenible.

La proposta demòcrata per als joves vol canviar la manera de tractar les polítiques per a aquest col·lectiu. La candidata territorial d'Units per al Progrés+Demòcrates Maria Martisella ha dit que el canvi passa per consultar-los.

Educació, economia, ocupació, cultura, esports i benestar són alguns dels exemples on es vol comptar amb la participació i decisió dels joves. I és que segons la candidatura els joves són l'actiu més valuós que un país té per al futur i per això la importància de comptar amb ells. 

Els membres de la candidatura de d'Acord denuncien que la passarel·la del passeig del riu no és útil.

A l'hivern sol estar tancada per acumulació de neu, la superfície és lliscant i diuen que té espais que utilitzen els contrabandistes. David Cruz ha dit que amb 800.000 euros es pot fer quelcom de més profit.

Una altra de les denúncies que fan sobre l'estructura són els espais oberts que donen al riu amb el risc que comporta pel ciutadà de caure-hi. I és que l'embelliment que reclamen els veïns del Pas està molt allunyat de la passarel·la.

Des de Terceravia+UL+I reclamen una xarxa viària més eficient per això la proposta passa per aparcaments intermodals a Sant Julià, la Massana i Encamp perquè el ciutadà deixi el cotxe i continuï trajecte amb diferents serveis com el bus, el taxi o les bicis elèctriques, amb un sistema amb abonaments i preus especials.

La mesura, diu la candidata Olga Martínez, ajudaria a descongestionar el trànsit, millorar la qualitat del medi ambiental i ser més sostenibles com a país.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Kevin Ribeiro

 

Comparteix: