Demòcrates s'imposa a sis parròquies i Concòrdia dona la sorpresa

Demòcrates s'imposa a sis parròquies i Concòrdia dona la sorpresa

La coalició que lidera Demòcrates guanya les eleccions generals i ho fa per majoria absoluta. La sorpresa de la jornada electoral l'ha proporcionat Concòrdia, que ha irromput amb força a més de guanyar a Sant Julià. Andorra Endavant també ha aconseguit un bon resultat en els primers comicis i tindrà tres consellers generals.

Demòcrates s’endú Canillo 
A la parròquia canillenca Demòcrates ha aconseguit els consellers territorials amb el 71,97% dels vots, imposant-se al 28,03% d'abstenció. També hi ha hagut 287 vots en blanc, que representen el 23,93% del cens. Amb 865 vots dipositats de 1.199 s'ha registrat una participació del 72,14%. Per aquestes eleccions, es cridaven a les urnes 200 persones més.
Quant a les eleccions del 2019, Demòcrates va obtenir 444 vots, el 66,27% del total dels sufragis a la parròquia. 
 

Units per al Progrés+Demòcrates+Independents s'imposa a Encamp
Units per al Progrés+Demòcrates+Independents guanya a Encamp amb 1.304 vots, el 53,07%. Per la seva banda, PS+Agrupament Encampadà obté el 46,93% de vots. 
La candidatura de Jordi Torres i Maria Martisella, Units per al Progrés+Demòcrates+Independents, repeteix victòria a Encamp amb 1.304 vots, que representen un 53,07%. A l'inici de l'escrutini ja es mostraven com a favorits.

L'altra candidatura a Encamp, PS+Agrupament Encampadà, amb Marta Pujol i Susagna Venable, ha rebut 1.153 vots, el 46,93%, i ha quedat sis punts per sota de la coalició taronja.

La participació a Encamp ha estat del 64,52%, un 1,36% menys que als comicis del 2019, quan la participació va ser del 65,93%. Enguany han votat prop d'unes 2.800 persones dels 4.341 electors convocats. 
 

ACO+Demòcrates+Liberals s'endú la victòria a Ordino
A Ordino ACO+Demòcrates+Liberals s'han endut la victòria. Així i tot, la nit ha arrencat emocionant ja que la coalició d'Acció Comunal d'Ordino+Demòcrates+Liberals i PS+Per Ordino mantenien diferències mínimes. Finalment el triomf ha estat amb 585 vots. Així doncs, les dues conselleres generals seran Berna Coma i Sandra Codina. 

La tercera llista en discòrdia ha estat la d'Andorra Endavant que ha quedat lluny del resultat guanyador amb 235 vots. 

La formació més votada a la parròquia pel que fa a la llista nacional ha estat Demòcrates amb 415 vots. La participació ha arribat al 76,24%, un 1,63% menys que el 2019. 
 

La Massana, la primera parròquia a saber-se l'escrutini final amb la victòria de Ciutadans Compromesos+Demòcrates
La Massana ha estat la primera parròquia en saber-se l'escrutini final, guanyant les eleccions la llista territorial de Ciutadans Compromesos+Demòcrates. Així doncs, Carles Naudi d'Areny-Plandolit i David Montané repetiran com a consellers generals després d'aconseguir 1.015 vots, que representen el 47,72%.

La coalició de CC i Demòcrates ha confirmat els pronòstics que la feien favorita i ha encapçalat des del primer moment l'escrutini de la llista territorial, sense donar cap opció a les dues candidatures rivals. Pel que fa a la coalició PS SDP + ha aconseguit 586 vots que representen el 27,55% i Acció+Independents 526, el 24,73%. 

Respecte als comicis generals del 2019, els guanyadors no han superat el 56,13%.
 

Demòcrates i Liberals s'imposa amb el 33% dels vots a Andorra la Vella
A la parròquia d'Andorra la Vella, Demòcrates i Liberals s'han imposat amb prop del 33% dels vots. La participació a la parròquia ha arribat al 62,17%. Els taronges també han estat la candidatura nacional més votada.

Conxita Marsol i Alain Cabanes aconsegueixen més del 30% dels vots a Andorra la Vella. Demòcrates+Liberals lideren en vots, seguits de PS Progressistes SDP + (29%), Concòrdia (23%) i Andorra Endavant (14%).
Canvi, per tant, de tendència respecte als comicis generals de fa quatre anys, quan D'Acord va ser la força més votada, seguida de Demòcrates+Independents.

Enguany la participació a Andorra la Vella ha arribat al 62,17%, un 0,72% menys que als comicis del 2019. Hi han votat 5.405 persones de 8.693. 
 
Concòrdia guanya a Sant Julià de Lòria
Concòrdia ha estat un dels clars vencedors en una de les parròquies amb més incertesa, Sant Julià de Lòria, ja que des de l'inici de l'escrutini ja ha mantingut un clar avantatge respecte Demòcrates+Liberals, la coalició PS i SDP + i Andorra Endavant. 
L'absència de Tercera Via+Unió Laurediana, els guanyadors en les darreres eleccions, obria la lluita entre les quatre llistes però Concòrdia+Desperta Laurèdia ha estat la que ho ha aconseguit.

Finalment, han estat el 40% dels vots per a Concòrdia, el 27% per a la formació taronja, 19% per a PS i SDP +, i el 14% per a Andorra Endavant.
D'aquesta manera, la victòria de Concòrdia a Sant Julià ha impedit que la coalició encapçalada per Demòcrates fes el ple a les set parròquies.
 

Demòcrates+Acció s'imposen a Escaldes-Engordany
Trini Marín i el candidat d'Acció Marc Magallón s'han imposat amb un 40% dels vots a la llista territorial d'Escaldes-Engordany. En segon lloc ha quedat Concòrdia i després els candidats de PS SDP +.
Es suposava que les torres del Clot d'Emprivat podrien perjudicar la candidata Trini Marín, però no ha estat així. Per tant Trini Marín serà consellera general. L'acompanyarà Marc Magallón que serà l'únic parlamentari d'Acció.

Concòrdia ha tingut prop de 35% dels vots esdevenint a segona força. L'aliança progressista de PS SDP + encapçalada per David Pérez, que ja havia estat candidat, ha obtingut una quarta part dels sufragis.

Informa: Redacció

Comparteix:

Nacional