ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

PS i Per Ordino acusen Martínez Benazet de tenir interessos personals en el projecte de Grífols

www.andorradifusio.ad

A Ordino la candidatura Acció Comunal + Demòcrates i Liberals avancen que reforçaran i ampliaran les ajudes a la ramaderia i l'agricultura. Des del PS + Per Ordino acusa l'exministre Martínez Benazet de tenir interessos particulars en el projecte de Grífols. Per la seva banda des d'Andorra Endavant consideren que el Govern ha promogut un model d'habitatge basat en l'especulació.

Acció Comunal d'Ordino+ Demòcrates i Liberals volen incentivar i reforçar el suport al sector agrícola i ramader. Ho faran en col·laboració amb els pagesos i ramaders per tal de determinar quines són les necessitats més urgents que permetin garantir el futur i sobretot el relleu generacional, un dels principals problemes que afronta el sector.

"Continuarem donant ajuts, ampliarem els que tenim i crearem ajuts nous. I a més, acompanyarem el sector en tot el que sigui necessari perquè es pugui assegurar el relleu generacional, és a dir, perquè els joves s'hi vulguin dedicar i es guanyin la vida."
Berna Coma, candidata d'ACO+Demòcrates+Liberals

Consideren que la importància del sector és cabdal per garantir el manteniment de camps i prats utilitzats per pasturar. Ho emmarquen en la línia de determinar un creixement sostenible de la parròquia.

Grífols està de nou en el centre de la diana de la llista conjunta de PS i Per Ordino. En una visita a les obres que s'estan realitzant en el terreny on s'ubicarà el laboratori, han volgut denunciar les condicions que l'executiu ofereix a la farmacèutica. 

"Aquest pacte no val res. Hauríem de felicitar els dirigents d'aquesta societat perquè tenen un terreny de 36.000 metres gratis durant 25 anys."
Joan Miquel Armengol, candidat de PS+XO

Afirmen que no va ser fins aquesta setmana que es van assabentar que Govern els pagava 36 milions d'inversió, quan abans se'ls havia dit que eren 25. Critiquen que hi ha hagut manca de transparència i diuen que Martínez Benazet està dins del consell d'administració de la societat que s'ha creat per al centre. A més, reiteren que els hauria agradat un concurs públic. 

Per la seva part Andorra Endavant d'Ordino aposten per un nou model d'habitatge, ja que l'actual és insostenible i un exemple de la mala gestió que s'ha fet en els darrers anys. Lamenten que l'especulació ha estat promoguda des del Govern. No entenen com hi ha actualment 6.000 habitatges buits al país sense que es faci res per posar-los en el mercat de lloguer.

"Què està passant amb aquests 6.000 pisos buits? I que ens diguin al final de qui són per poder arreglar i gestionar aquests pisos, perquè si els tornéssim a introduir a dins de l'oferta establitzaríem una mica la demanda. I seria molt important fer això i no s'està fent."
Eva Font, candidata d'Andorra Endavant

Consideren que les darreres mesures sobre habitatge anunciades pel Govern són propaganda electoral.

Tota la informació relacionada amb les eleccions, la trobaràs a andorradifusio.ad/eleccions

Informa: Joan A. Sarmiento / Ariadna Guiu
Imatges: Andreij Cristancho / Nil Forcada

Comparteix:

Parròquies