Estira la llengua

Comparteix:

Estira la llengua: Fes-me teva

Cada setmana, repassem amb un to molt desenfadat però rigorós l'actualitat de la llengua catalana: reivindicacions, agressions, progressos... d'arreu dels territoris on es parla. Ampliem el coneixement general de les singularitats de la nostra llengua i donem un cop de mà per saber-la parlar millor. Tot, amb l'objectiu de conscienciar els membres de la nostra comunitat lingüística que són els únics garants de la continuïtat de la nostra parla. Tot això, amb Agustí Mas, Berta Subietas, Adrià Mateu, Maria Cucurull, Marcel Farinelli, Sac Nicté García, Diana Pérez, Jordi Terme i Aran Comín! 
Menció de qualitat del Premi Ràdio Associació Catalunya 2013 al millor programa de ràdio!


 • Fes-me teva: sargir i embastar

  No us fa la sensació que avui en dia molts cusen i pocs sargeixen? I que fem molts arranjaments però embastem poca cosa? La Maria Cucurull ens contagia aquests verbs que no volem que s'oblidin. Tuita'ls amb #fesmeteva!

 • Fes-me teva: esma, enraonar

  Saps què vol dir fer les coses d'esma? O sense esma, com la Vaca cega? Ets dels que enraonen o dels que parlen? Paraules que redescobrim i que reivindiquem amb la Maria Cucurull!

 • Fes-me teva: badoc i dèria

  Estàs empanat o ets un badoc? Ets un friqui o tens dèries? Quantes coses hi ha que podem dir sense recórrer a barbarismes...! D'això es tracta el Fes-me teva, de la Maria Cucurull. Tuita aquestes paraules amb #fesmeteva.

 • Fes-me teva: angúnia i feixuc

  Encara hi ha coses que et fan angúnia? N'hi ha que se't facin feixugues? Saps què volen dir aquestes parules? La Maria Cucurull ens encarrega la missió de fer-nos-les nostres!

 • Fes-me teva: murri i reguitzell

  La Maria Cucurull reivindica la recuperació de l'ús de paraules com "murri" i "reguitzell". Us animem a tuitejar-les amb l'etiqueta #fesmeteva!

 • Fes-me teva: amoïnar-se i dur

  Per què ens preocupem tant però no ens amoïnem gens? Perquè portem de tot però duem ben poc? La Maria Cucurull ens reivindica aquests verbs en retrocés. Piula'ls amb #FesMeTeva!

 • Fes-me teva: polaina i rostoll

  Saps què és una polaina? I saps de què ve aquesta paraula? La Maria Cucurull ens ho explica. I el mateix amb la paraula rostoll!

 • Fes-me teva: rampoines i "prenda"

  La Maria ens porta paraules d'una persona molt especial per ella a mode d'homenatge!

 • Fes-me teva: post i cagarrines

  Sabies que hi ha més posts més enllà de Facebook? Què se n'ha fet de les cagarrines? La Maria Cucurull, aquesta setmana, reivindica aquestes paraules al Fes-me teva!

 • Fes-me teva: xafarranxo i galet

  Últimament us heu trobat cap xafarranxo? Tot són merders i xous, oi? I si no, moltes vegades ens fan beure a galet..! Però oi que poques vegades ho diem així? Perquè no recuperem aquestes expressions?!

Facebook

Twitter