Línia Directa

Comparteix:

Línia Directa: Escaldes-Engordany

Cada setmana donem línia directa a l'actualitat de cada parròquia en clau d'inversions, despeses, problemàtiques ciutadanes i altres afers amb els seus responsables polítics.

Direcció i presentació: Jordi Lorente
Control de so: Toni Escur


 • Entrevista a la Cònsol Major d'Escaldes-Engordany Rosa Gili

  Les torres seguiran construïnt-se al Clot d'Emprivat.. Així ho ha explicat la cònsol major escaldenca Rosa Gili, que de fet, diu que se'n preveuen entre quatre i sis noves. 
  Gili ha dit també que el projecte d'hotel a Caldea "està en estudi de disseny i de si es farà en fases o de cop". La mandataria escaldenca ha tornat a defensar el projecte Caldes i sobre el seu futur polític diu que es vol presentar i que liderar una proposta parroquial, és una opció ferma a hores d'ara.

 • Entrevista al Cònsol Menor d'Escaldes-Engordany Quim Dolça

  Aquest divendres, al línia directa, el cònsol menor d'Escaldes-Engordany, Quim Dolsa, espera que els contactes ja iniciats amb Govern, "puguin fructificar per poder finançar a mitges, els pisos de lloguer assequible a l'avinguda del Pessebre". També s'ha referit a l'augment de terreny per a ús públic, del 15% al 50%,en les noves torres que es puguin aixecar al Clot d'Emprivat. Diu que hi ha bona sintonia en aquest sentit.

   

 • Entrevista al cònsol menor d'Escaldes-Engordany, Joaquim Dolsa

  El cònsol menor d'Escaldes-Engordany, Joaquim Dolsa, repassa l'actualitat de la parròquia. Sobre la taula, la separativa d'aigües, el projecte Caldes i la reforma de la casa comuna, així com l'aprovació del pressupost la setmana vinent. Una partida pressupostària que no contemplarà cap avanç en la construcció del pàrquing de la part alta de la parròquia. Dolsa espera que el comú pugui percebre el deute que entén que li correspon de les transferències del Govern al 2017, defensa que la cultura mai s'ha aturat a Escaldes, i que espera que la comunicació amb la minoria comunal pugui millorar.

 • Entrevista a Miquel Aleix, conseller de la minoria d'Escaldes-Engordany

  Miquel Aleix, conseller de la minoria de Demòcrates al comú d'Escaldes-Engordany, ha dit que a la majoria socialdemòcrata li falta "anticipació". S'ha referit especialment als terrenys comunals que es perden per la construcció d'edificis i la necessitat d'aparcament que això pot generar. Sobre el pàrquing projectat a la carretera de l'Obac, Miquel creu que el comú està endarrerint un projecte que és necessari a la part alta de la parròquia. Sobre les ajudes socials, el membre de Demòcrates diu que s'han gestionat malament aquests ajuts i es queixen, no d'ajudar als ciutadans, sinó de no tenir un camí clar de com vehicular aquests ajuts. Sobre que Escaldes-Engordany no s'hagi afegit al projecte promogut pel Govern amb el suport de tots els comuns menys l'escaldenc de "la cultura no s'atura", Aleix també ha dit la seva, donant a entendre que seria criticable si el comú no s'hi ha afegit per una raó política.

 • Entrevista a la cònsol major d'Escaldes-Engordany, Rosa Gili

  La cònsol major d'Escaldes-Engordany, Rosa Gili, està sorpresa per la polèmica de les invasions o no de competències amb el Govern pels ajuts als ciutadans. Reitera que no veu que hi hagi cap invasió "sinó la necessitat d'ajudar als ciutadans i les empreses de la parròquia". Sobre si obté un rèdit polític o no, diu que "falten tres anys per a les eleccions" i que potser "és Espot qui el treu". Gili espera que la qüestió es pugui anar reconduïnt i que les bones relacions entre el Govern i el seu comú, es mantinguin. A més, s'ha mostrat "decebuda" pel "xou" que, diu, va muntar la minoria sobre la qüestió dels ajuts als ciutadans i empreses de la parròquia i creu que "hauria d'anar a les comissions en comptes de actuar com va actuar". Pel que fa a l'economia de la parròquia, espera poder rebaixar el dèficit de 5 milions previst pel tancament de l'any i veure si es pot acabar tirant endavant l'aparcament de la carretera de l'Obac. Quant al Nadal, un aspecte ja segur és que mantindrà el túnel de llum a Vivand, vist que hi havia la possibilitat de fer una pròrroga amb l'empresa per un any.

 • Entrevista a Miquel Aleix i Núria Barquín

  Rebem els consellers de la minoria del comú d'Escaldes-Engordany, Miquel Aleix i Núria Barquín. A banda de donar-los els 100 dies de gràcia, han comentat l'actualitat de la parròquia. El funcionament actual a les comissions amb els membres de la majoria, els contractes i les persones de relació especial i l'habitatge han estat temes destacats. Sobre la polèmica al respecte de la ubicació del Cirque du Soleil aquest estiu, Miquel Aleix ha dit que "Rosa Gili ha canviat de postura de quan estava fent política nacional al Consell a fer parroquialisme en detriment del bé del país".

 • Entrevista a la nova cònsol d'Escaldes-Engordany, Rosa Gili

  La nova cònsol major d'Escaldes-Engordany, Rosa Gili, creu que s'ha volgut tergiversar tota la qüestió de la baixa del comú del secretari general, Àngel Grau. Assegura que era normal que es prengués aquesta decisió, ja que era un càrrec de confiança d'un equip de govern comunal diferent. Gili espera tenir una bona relació amb els membres de la minoria i que es puguin aprovar projectes seus, a més d'una bona entesa general. També espera tenir bones relacions amb Conxita Marsol, la cònsol major d'Andorra la Vella. Sobre les declaracions que va fer Trini Marín, excònsol escaldenca, arran d'un possible pacte electoral PS-Liberals perquè no guanyés Demòcrates a la parròquia, Gili diu que "pensar en pactes diabòlics que porten a enviar a persones a unes eleccions a cremar-se és potser perquè alguns miren massa sèries a Netflix". Gili té la principal prioritat en l'habitatge i promoure mesures per millorar aquesta situació. Aquest divendres han quedat definides les comissions de treball de les diferents conselleries.

 • Entrevista a Trini Marín

  La cònsol major d'Escaldes-Engordany, Trini Marín, destacta que l'edicte i el darrer pas, la signatura amb el notari, del futur pàrquing del Centre Comercial Andorrà, es farà la pròxima setmana. Serà el pas final abans que els nous cònsols pugui tirar endavant ja la seva construcció. Marín s'ha mostrat molt contenta amb els caps de llista de Demòcrates a Escaldes. Creu que Aleix i Barquín fan un tàndem molt bo. Pel que fa al seu mandat, diu que marxa molt satisfeta de la seva feina aquests vuit anys, destaca que ha estat una gran experiència personal i confirma que farà campanya electoral per Demòcrates.

 • Entrevista a Didier Aleix

  Entrevistem el conseller de medi ambient de la parròquia d´Escaldes-Engordany, Didier Aleix. La Vall del Madriu-Perafita-Claror, les millores a Engolasters i el Pla d´Urbanisme a la zona del Prat del Roure, han estat alguns dels temes tractats. Pel que fa al Llac d´Engolasters, aquest any tindrà un servei de lloguer de bicicletes que es podran agafar des d´Encamp o Escaldes- Engordany. A banda, també es potenciarà el servei de bus.

Facebook

Twitter