Línia Directa

Comparteix:

Línia Directa: Ordino

Cada setmana donem línia directa a l'actualitat de cada parròquia en clau d'inversions, despeses, problemàtiques ciutadanes i altres afers amb els seus responsables polítics.

Direcció i presentació: Jordi Lorente
Control de so: Toni Escur


 • Entrevista al Cònsol Major d'Ordino Josep Àngel Mortés

  El cònsol major d'Ordino, Josep Àngel Mortés, diu que des de les eleccions, hi ha un "silenci sepulcral" de la gent en contra del laboratori de Grífols. Segons Mortés, això demostra que va ser una arma només electoral. Pel que fa a projectes pendents en el darrer tram de mandat, vol avançar el més que pugui en la renovació del pla d'urbanisme i en la instal.lació de places fotovoltaiques en alguns edificis, com ara l' ACO, o el d'oficines del Comú

 • Entrevista a la Cònsol Menor d'Ordino, Eva Choy

  Resoldre el futur de l'Hotel Casamanya "ha estat molt important per Ordino". Així ho ha expressat la Cònsol menor d' Ordino Eva Choy, aquest divendres al "Línia Directa" de Ràdio Nacional. Choy, ha dit que el laboratori Grífols serà molt important pel país i per Ordino. Sobre el seu futur a les comunals, deia que"encara és massa d'hora per saber res."

 • Conversem amb els consellers de la minoria al comú d'Ordino Enric Dolsa i Sandra Tudó

  Els consellers de la minoria al comú d'Ordino Enric Dolsa (X'Ordino) i Sandra Tudó (Movem Ordino) repassen l'actualitat de la parròquia. La gestió de la majoria, les obres al Centre Esportiu, Casa Rossell, l'Hotel Casamanya, la reserva de la biosfera, el pla de dinamització parroquial i l'aportació de 800.000 euros al fons de solidaritat del Govern per la Covid són els temes que hem posat damunt la taula aquest divendres.

 • Entrevista al cònsol major d'Ordino, Josep Àngel Mortés

  El cònsol major ordinenc, Josep Àngel Mortés ha avançat que abans de final d'any es podran incorporar al parc de pisos de lloguer, una trentena més. A més, algunes promocions d'edificacions, en aquest cas, de més qualitat i de venda, estan en fase inicial. Les promocions de construcció, de fet, han deixat aquest any 1.400.000 euros al Comu, uns diners que permeten sanejar l'economia de la parròquia en un any difícil i on s'han hagut d'aturar algunes inversions. Josep Àngel Mortés, ha dit també que s'està treballant en trobar un encaix a l' Hotel casamanya. Hi ha diverses propostes com ara, una residència d'avis a tarvés d'una empresa espanyola, pisos tutelats, o propostes conjuntes amb el Govern per a ús administratiu. Pel que fa al Centre Esportiu, espera que abans de final d'aquest any ja estigui llesta la fase que està ara en marxa. Mortés espera que la temporada d'hivern d'Arcalís, malgrat el context actual per la Covid-19 pugui funcionar a bon nivell amb turisme de proximitat.

 • Entrevista als consellers de la minoria d'Ordino Enric Dolsa i Sandra Tudó

  Enric Dolsa (X'Ordino) i Sandra Tudó (Movem Ordino) han parlat d'inversions a la parròquia. En aquest sentit, han lamentat que només hi hagi uns 4 milions per a tres anys. Creuen que la despesa a les millores al Centre Esportiu estan condicionant la resta de millores. Dolsa ha criticat especialment la gestió de l'actual cònsol al darrer mandat dient que no gestiona bé la parròquia. Sobre l'Hotel Casamanya, creuen que s'ha de trobar un ús i no anar amb les dependències comunals, ja que on estan ara és una bona ocupació. Sobre el centre de congressos, esperen que durant aquest mandat es trobi una sortida a un edifici infravalorat i que s'està deteriorant. A més, creuen que s'ha de potenciar el turisme de la parròquia.

 • Entrevista a Consol Naudí

  Rebem l'excònsol menor d'Ordino i exsecretària d'Estat de Relacions Institucionals, Consol Naudí, per parlar de la situació actual dels comuns, un dia abans del jurament dels nous cònsols.

 • Entrevista a Josep Àngel Mortés

  Conversem amb el cònsol major d'Ordino Josep Àngel Mortès amb qui parlem del futur de la marca Vallnord, el projecte per dur les dependències administratives del comú a l´hotel Casamanya, les obres del Centre Esportiu d´Ordino i la posada en marxa del bus parroquial a 0,20 cèntims d´euro per trajecte.

 • Entrevista a Marc Pons

  El conseller d'Agricultura, Medi Ambient i Sostenibilitat d'Ordino, Marc Pons, ens explica l'actualitat de la seva conselleria. El 20è aniversari del Parc Natural de la Vall de Sorteny i les activitats que s'hi faran per commemorar-ho és un dels projectes més importants. Explica que estan en tràmits per poder fer del parc un territori de la Biosfera. També parla de la Casa de la Muntanya i del senderisme a la parròquia.

 • Entrevista a Gemma Riba

  La cònsol menor d'Ordino Gemma Riba repassa l'actualitat de la parròquia. Entre altres el cas de l'Hotel Casamanya i el Quart d'Ordino, la temporada del camp de neu d'Arcalís, seguir o no seguir fent part de la marca Vallnord, o les obres de millora del Centre Esportiu.

 • Entrevista a Josep Àngel Mortés

  El cònsol major d'Ordino, Josep Àngel Mortés, ha dit que l'acord amb SAETDE per ser l'accionista majoritari de SECNOA permetrà fer més inversions directes a la parròquia, a banda de millorar el domini esquiable i fer-lo més competitiu. El mandatari ordinenc creu que d'aquí a pocs anys Andorra podria ja tenir un forfet únic. Sobre allargar la temporada d'esquí a Arcalís en un futur diu que "esperem obrir a mitjans de novembre i tancar després que les altres estacions". Sobre l´Hotel Casamanya i el Centre de Congressos, Mortés creu que "s'està treballant perquè els pròxims mesos es puguin tancar acords d'ús". Així mateix, Mortés confia que aquest estiu, depenent del temps, sigui un bon estiu en nombre de visitants a la parròquia.
   

Facebook

Twitter