Els matins de la Nacional

Comparteix:

Els matins de la Nacional: Filosofia

Els matins de la Nacional és el programa d'actualitat de Ràdio Nacional d'Andorra. Un magazín amb vocació de país per donar veu als protagonistes i sectors de tots els àmbits, des del punt de vista de la més estricta actualitat, a la divulgació i l'entreteniment. Sis hores de ràdio amb voluntat de servei públic.

Direcció: Òscar Royo Sansa
Presentació: Òscar Royo Sansa i Anna Mata Palau
Producció: Àlex Moldes
Control de so: Thierry Morat

 


  • Filosofia amb David Murias: Alexandre Magne

    El nostre filòsof de capçalera, el David Murias, en parla avui d'Alexandre magne o el Gran. Concretament parlem de disciplina a la vida i com aquesta ens ajuda en el desenvolupament humà. El nostre col.laborador ens aporta les 7 claus que ens ajudaran a ser millors en tot i a fixar-nos el objectius que volem a les nostres vides

  • Les ensenyances d'El Príncep de Maquiavel, amb David Murias

    El David Murias ens descobreix els textos de Maquiavel a la seva obra "El Príncep". Aprofitem per enllaçar les seves reflexions amb les relacions humanes i les bones persones, així com per fer un repàs als seus consells per aconseguir el respecte dels altres.

  • Carl Jung i l'ombra, amb David Murias

    El David Murias ens parla del filòsof Carl Jung i la seva teoria més coneguda, l'ombra. En aquest cas ho portem al dia a dia de les persones, coneixent-ho com la part fosca que té cadascú de nosaltres. Aprenem d'on surten els arquetips del nostre protagonista, com podem conviure amb ells i treballar-los.

  • El Petit Príncep, amb David Murias

    El David Murias ens parla del llibre "El petit Príncep" d'Antoine de Saint-Exupéry. Avui descobrim la part més filosòfica de la història, amb el rerefons que volia explicar l'autor i que, en algunes ocasions, pot ser que no s'hagi entès d'aquesta manera. A més avancem els primers esdeveniments del MOVLAV 2023.

  • El llenguatge i Ludwig Wittgenstein, amb David Murias

    El nostre filòsof de confiança, David Murias, ens parla de la filosofia de Ludwig Wittgenstein i la importància que donava aquest pensador al llenguatge, i més concretament, a l'ús que en pot fer cadascú de nosaltres. Aprofitem per apuntar-nos alguns consells per evitar posar-nos límits a partir del nostre pensament.

  • L’autoconfiança i les lliçons de Ralph Waldo Emerson, amb David Murias

    El filòsof David Murias ens porta un bri d'esperança pel 2023, fent referència al número i tot el que pot representar. A banda, aprofitem la primera secció de l'any per parlar sobre Emerson i com explicava la importància de confiar en un mateix i tenir-ho com a base per encarar la pròpia vida.

  • El Jesús filòsof, el descobrim amb David Murias

    El David Murias ens porta una visió ben diferent de la que es coneix per la Bíblia de Jesús. Expliquem el seu pensament i com s'ha estudiat dins el món de la filosofia i posem sobre la taula els cinc punts que va desenvolupar dins l'ensenyança iniciàtica. Parlem de fe, penediment, veritat, amor i temps.

  • Com transformar-te en una persona extraordiària des de l’exemple de Johann Wolfgang von Goethe?

    El David Murias ens explica la filosofia de Johann Wolfgang von Goethe sobre com tenir una vida extraordinària. Ens referim a tot el que hem de fer per aconseguir la felicitat interna d'acord amb l'ensenyament de Goethe. Pensar en gran, comprometre's i ser lliure són alguns dels seus secrets.

  • Com ser un mateix a partir de la filosofia de Jean-Jacques Rousseau

    El David Murias ens explica les lliçons de Rousseau davant l'autenticitat del jo. El nostre filòsof ens proposa reflexionar sobre els pensaments, actuacions i comportaments que no ens afavoreixen o que no ens fan ser nosaltres mateixos. Descobrim les eines principals per poder connectar amb el nostre JO autèntic.

  • Sèneca i la brevetat de la vida

    El nostre filòsof de confiança, David Murias, ens parla en aquesta ocasió del filòsof estoic Sèneca. Amb ell descobrim la relació de la vida i el temps, la importància de saber dedicar-lo a nosaltres mateixos i com hem de prioritzar el que realment és important per nosaltres.

Facebook

Twitter