Els matins de la Nacional

Comparteix:

Els matins de la Nacional: Mediació

Els matins de la Nacional és el programa d'actualitat de Ràdio Nacional d'Andorra. Un magazín amb vocació de país per donar veu als protagonistes i sectors de tots els àmbits, des del punt de vista de la més estricta actualitat, a la divulgació i l'entreteniment. Sis hores de ràdio amb voluntat de servei públic.

Direcció: Òscar Royo Sansa
Presentació: Òscar Royo Sansa i Anna Mata Palau
Producció: Àlex Moldes
Control de so: Thierry Morat

 


  • Mediació amb Ramon Tena: projectes amb el parlament europeu

    Sempre ens agrada conversar amb el Ramon Tena i els seus projectes de mediació. Posar una mica de calma als problemes de la gent i arreglar els enfrontaments amb discreció i paraula és el su rol. Un rol que ara passa pel parlament europeu on el nostre col.laborador tindrà un paper més que destacat. Tots els detalls als Matins

  • Mediació amb Ramón Tena: curs per a pèrits extrajudicials

    A l'espai de mediació, el Ramon Tena ens explica en detall el funcionament de la segona edició del curs per a pèrits extrajudicials que se celebrarà els propers dies 30 i 31 de gener. Un curs que es farà en línia i que vol promoure sistemes altrnatius de resolució de conflictes abans d'arribar a la justícia.

  • Mediació amb Ramon Tena: joves i conflictes armats

    Ara fa tot just uns dies, el nostre col.laborador i mediador Ramon Tena va pronunciar una conferència sobre joves i conflictes armats. Com s'enfoca un tema tan sensible com aquest, quin tipus de vocabulari cal utilitzar i com aplicaran aquests joves el treball fet quan tornin al seu territori? Aquests són alguns dels temes que li comentem

  • Mediació amb Ramon Tena: cursos, tallers i conferències

    Els Joves, i més concretament l'associació Joves Inquiets, són protagonistes de l'espai de mediació del Ramon Tena en el qual us parlem també d'un treball anterior per a joves amb transformació de conflictes que serà el tema de la conferència del nostre col.laborador amb la SAC el proper 22 de novembre a la Llacuna.

  • Mediació amb Ramón Tena: l'Associació de Mediadors d'Andorra

    Ens visita el Ramon Tena a l'espai de mediació. Parlem de cursos, de formació, del retorn que ha tingut de la feina feta al llarg de la primera meitat d'aquest 2022 però posem especialment la lupa en la tan desitjada creació de l'Associació de Mediadors d'Andorra. Aquesta hauria de ser una realitat d'aquí a poc temps

  • Mediació amb Ramón Tena: el companys de feina tòxics

    A la feina podem trobar companys de tot tipus. Avui a l'espai de mediació, amb el Ramon Tena parlem dels tòxics. El que sempre pronuncia la frase clàssica del "ja t'ho deia jo", el poruc, que sempre et diu:"jo això no ho faria", l'invisible que no et saluda ni es relaciona amb ningú o el que es dedica a crar dubtes i malestar entre els companys i a fer córrer rumors. Molts exemples els que compartim amb el nostre col.laborador.

  • Mediació amb Ramon Tena: l'arribada d'ucraïnesos

    El nostre mediador de capçalera Ramon Tena fa dies que es dedica a ajuda a refugiats ucraïnesos. Ens explica la seva experiència, també com creu que s'està organitzant Andorra i sobretot, què cal tenir en compte abans d'acollir, ja que no és gens fàcil.

  • Mediació amb Ramon Tena: mediació en línia

    Aquests dies el Ramon Tena està fent cursos de mediació en línia amb Sud-àfrica i Uganda. Assegura que és una de les bones coses que han arribat amb la pandèmia i li augura un bon futur

  • Mediació amb Ramon Tena: la mediació del 2022

    El nostre mediador Ramon Tena ens parla de totes les previsions lligades a la mediació per aquest any que tot jus hem estrenat. La nova fornada de mediadors, l'associació i la possible arribada a la llarga del Centre Nacional de Mediació. També fem un cop d'ull a com es preveu celebrar el dia 21 de gener el dia europeu de la mediació. (dependrà dels protocols i de la Covid)

  • Espai mediació amb Ramón Tena: fills i divorcis

    A l'espai de mediació amb el Ramon Tena parlem de com s'ha de tractar esl fills, de quin llenguatge cal utilitzar i de com comunicar-los que els pares han decidit separar-se. El més important de tot és aclarir tots els dubtes que puguin tenir i molt especialment no fer-los sentir mai culpables de la situació.

Facebook

Twitter