Els matins de la Nacional

Comparteix:

Els matins de la Nacional: Salut

Els matins de la Nacional és el programa d'actualitat de Ràdio Nacional d'Andorra. Un magazín amb vocació de país per donar veu als protagonistes i sectors de tots els àmbits, des del punt de vista de la més estricta actualitat, a la divulgació i l'entreteniment. Sis hores de ràdio amb voluntat de servei públic.

Direcció: Òscar Royo Sansa
Presentació: Òscar Royo Sansa i Anna Mata Palau
Producció: Àlex Moldes
Control de so: Thierry Morat

 


  • La naturopatia i el més important per l'estiu Norma LLoret

    La Norma Lloret acaba la temporada repassant com va anar el Congrés de Naturopatia postcovid que van dur a terme al país. A banda, repassem alguns dels espais relacionats amb l'estiu que hem tractat al llarg del programa, com ara els tractaments per les picades de mosquit, de la cel·lulitis i els cosmètics més habituals en aquesta època de l'any.

  • Tots els consells per l'estiu, amb Katia Durich

    La Katia Durich, dietista i nutricionista, ens porta alguns consells per no augmentar exageradament el nostre pes durant les vacances. Parlem de gelats, del vermut i de les begudes més típiques, així com de l'esport i la necessitat d'aplicar bons hàbits quan tendim a tenir més temps lliure.

  • Ens preparem per l'estiu amb el Doctor Albert Dorca

    El Doctor Albert Dorca ens parla de tot el que hem de tenir en compte de cara a la temporada d'estiu. Coneixem el motiu del cansament que poden patir algunes persones quan arriben les vacances, així com la prevenció dels cops de calor i donem alguns consells per mantenir-nos hidratats en tot moment.

  • L'alimentació antiinflamatòria, amb Alice Denoyers

    Des de Clínica Omega Zeta, Alice Denoyers, nutricionista i PNI, ens parla de l'alimentació antiinflamatòria. Amb ella coneixem tots els aliments que poden causar-nos inflamacions que poden repercutir en la nostra salut. A banda, comentem les malalties que ens pot provocar i quina és la solució que ens presenta.

  • El Congrés de Naturopatia postcovid, amb Norma Lloret

    La Norma Lloret ens parla del Congrés de Naturopatia postcovid que duran a terme aquest cap de setmana. Descobrim què és la naturopatia i com pot ajudar a revertir alguns efectes de la Covid persistent. Una jornada que servirà per donar eines a la població per entendre què els passa.

  • Ens preparem per l'estiu amb Xènia Sinfreu

    La Xènia Sinfreu, dietista i nutricionista, ens parla de tot el que hem de tenir en compte abans de les vacances. Destaquem els tres moments més importants, l'abans, el durant i el després, i com hem de cuidar el nostre cos que, tal com diuen "és el nostre temple". Deixem de banda les dietes d'última hora i les restriccions excessives.

  • L'autisme i una nova associació catalana, amb Raquel Montllor

    La presidenta de la nova Associació d'Autistes de Catalunya, Raquel Montllor, ens explica els seus objectius, per continuar fomentant el coneixement de l'autisme arreu. Destaca la importància d'ajudar les persones que ho pateixen i les seves famílies. A banda, comentem el llibre "Dones i mares invisibles" on ha participat amb el seu testimoni.

  • La prevenció i tractament de les picades de mosquit, amb Norma Lloret

    La Norma Lloret ens explica com podem preparar la nostra pell per evitar les picades de mosquit aquest estiu. Descobrim l'efectivitat dels olis essencials i la rosa mosqueta per refer les ferides més superficials, així com alguns tips per allunyar aquests insectes.

  • Els carbohidrats amb la Marta Chica

    La dietista Marta Chica ens parla dels carbohidrats. Descobrim què són i la funció que fan al nostre cos, a banda de conèixer en quins aliments els podem trobar. Desmitifiquem algunes afirmacions que s'han donat al llarg dels anys, com ara l'hora que els hem d'ingerir i a quines edats són més recomanables. A més, apuntem alguns tips quotidians.

  • Espai COIA: Aleix Garcia

    El Dia Internacional de la Infermeria és una commemoració anual promoguda pel Consell Internacional d'Infermeria que se celebra a tot el món el 12 de maig, dia del naixement de Florence Nightingale, considerada mare de la infermeria moderna. L'Aleix Garcia, és treballador de Salita i avui ens aporta molts detalls als Matins

Facebook

Twitter