Els matins de la Nacional

Comparteix:

Els matins de la Nacional: Sociologia

Els matins de la Nacional és el programa d'actualitat de Ràdio Nacional d'Andorra. Un magazín amb vocació de país per donar veu als protagonistes i sectors de tots els àmbits, des del punt de vista de la més estricta actualitat, a la divulgació i l'entreteniment. Sis hores de ràdio amb voluntat de servei públic.

Direcció: Òscar Royo Sansa
Presentació: Òscar Royo Sansa i Anna Mata Palau
Producció: Àlex Moldes
Control de so: Thierry Morat

 


  • L'Observatori Social inclou l'espai LGTBIQ+, amb Joan Micó

    Joan Micó, coordinador de sociologia d'Andorra Recerca i Innovació, ens explica el nou espai que han introduït en l'Observatori Social. Definim els seus objectius i quin és el propòsit d'aquesta nova creació. Ens explica les enquestes que estan previstes, l'afectació que ha tingut el canvi en el marc legislatiu en relació amb el col·lectiu LGTBIQ+.

  • El nou estudi sobre la bretxa salarial d'Andorra Recerca i Innovació

    Des de l'Àrea de Sociologia d'Andorra Recerca i Innovació, el seu director Joan Micó, i la Meritxell Moya, ens parlen del nou estudi que estan treballant sobre la bretxa salarial. Comentem les dades més rellevants, però aprofitem per posar el focus en la bretxa que existeix més enllà del món laboral, la jubilació.

  • L'estratificació de la població i les enquestes polítiques

    24 hores després de conèixer les llistes electorals dels comicis del 2 d'abril, ens acompanya el coordinador de sociologia d'Andorra Recerca i Innovació, Joan Micó. Amb ell parlem de l'enquesta política que duran a terme i coneixem de quina manera la treballen, entrevistant a 800 nacionals i 400 residents.

  • La identitat andorrana, amb Joan Micó

    El coordinador de l'àrea de Sociologia d'Andorra Recerca i Innovació, Joan Micó, ens parla de la integració dels nouvinguts al nostre país i de la identitat andorrana. Coneixem la base del que caracteritza el nostre país i quin model segueixen aquells qui arriben. Comentem els termes assimilació, multiculturalitat i interrelació.

  • Els resultats de l'enquesta sobre usos lingüístics, amb Joan Micó

    El coordinador de sociologia d'Andorra Recerca i Innovació, Joan Micó, ens repassa tots els resultats de l'enquesta sobre els usos lingüístics al país que s'ha efectuat durant el 2022. A més, aprofitem per veure l'evolució de l'ús del català des del 1995 fins al dia d'avui.

  • Els resultats de l'enquesta sobre l'ús de pantalles en els més petits, amb Joan Micó

    El coordinador de Sociologia d'Andorra R+I, Joan Micó, ens fa un repàs dels resultats de l'enquesta que es va dur a terme a 2.000 joves d'entre 10 i 18 anys. L'objectiu era conèixer quin ús fan de les pantalles i quina relació pot tenir el control dels adults a la possible addicció al mòbil.

  • La immigració a Andorra és necessària

    El coordinador de sociologia d'Andorra Recerca + Innovació, Joan Micó, ens parla de l'estudi que estan duent a terme sobre la immigració a Andorra i els estereotips que existeixen cap a aquestes persones que arriben al país. Comentem la segmentació que existeix i com ha evolucionat al llarg del temps.

  • Sociologia amb Joan Micó

    El coordinador de sociologia d'Andorra Recerca+Innovació ens acompanya per parlar sobre les últimes estadístiques de natalitat al país. Comentem les causes que han propiciat que, en 10 anys, s'hagi reduït un 40% la taxa al país i quines són les mesures que s'haurien de prendre per pal·liar aquesta situació de cara al futur.

  • Quins canvis no s'han fet efectius després de la Covid-19?

    El Joan Micó ens explica els diferents canvis que es preveien durant la pandèmia, que finalment no han estat tal com s'esperava. Comentem les diferents maneres de viure, de treballar, la importància que ha pres la salut mental i la gran capacitat de resposta en la societat.

  • Expliquem els resultats de l'enquesta política de l'ARI

    El director del CRES, Joan Micó, ens comenta els resultats de l'enquesta política que va dur a terme Andorra Recerca+Innovació. Donem una ullada a la tendència de vot en les pròximes eleccions, les notes als líders polítics i, en general, la satisfacció dels enquestats amb les decisions del Govern.

Facebook

Twitter