ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra
Tradicionàrius · Punt i seguit

Comparteix:

Tradicionàrius · Punt i seguit

Programa musical que té l'objectiu de fer difusió del món del folk: música, entrevistes i documents sonors històrics. Tradicionàrius · Punt i seguit és una iniciativa del Centre Artesà Tradicionàrius realitzada pel Centre de Recursos de la Vila de Gràcia (Barcelona).

ÚLTIM PROGRAMA

Masurca i Polifonies vocals

  • Masurca i Polifonies vocals

    Masurca
    Aquest ball era conegut a Polònia al segle XVI a l’inici va ser un ball de saló propi de la cort però va ser acollit per les classes populars. A Catalunya, la masurca i altres variants seves com La Varsoviana tenen molt d’èxit en el món rural i, amb el temps, esdevenen peces del nostre folklore. Se n’hi diu mansurque, maixurca, mursuliana, pursuliana, valsoviana... i té fama de ser el ball de fer petons perquè va ser de les primeres danses en que es permetia que els balladors s’agafessin. Temes interpretats per l’Orquestra ACADEMY of St. Martin in the Fields, Zbigniew Namyslowski, Els cosins del Sac amb Jaume Arnella, Riccardo Tesi, Vents d’Est amb Miqueu Montanaro, Los Pajareros, Mouloudji, Sylviane Cédia.

    Polifonies vocals
    Aquest espai està dedicat a les polifonies vocals d’arreu del món. Aquest tipus de textura musical en la qual escoltem simultàniament diverses veus melòdiques independents amb acompanyament instrumental o no la trobem arreu en totes les seves variants. Temes interpretats per Mélusine, Ensemble Zawsze, Fadia El -Hage i Belinda Sykes acompanyades de l’Esemble Sarband i el cor de nens d’Osnabrük, Voce di Corsica, Raya Real, Colenso Abafana Benkokhelo, Nova Euterpe.

Facebook

Twitter